Την κωλυσιεργία του δήμου Θεσσαλονίκης σε σχέση με την πληρωμή του ποσού που αντιστοιχεί στην προμήθεια των πολύ σημαντικών Μέσων Ατομικής Προστασίας καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων του δήμου, ενώ προαναγγέλλει την παρέμβαση του στην επικείμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Όπως ανέφερε μιλώντας στο «Κόκκινο» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης, Κώστας Ξανθόπουλος, «έχει καθυστερήσει να δοθεί το ποσό, το οποίο αποφασίστηκε να δοθεί σε δύο ισόποσες δόσεις τον Νοέμβριο του 2017. Πρόκειται για μια πάρα πολύ μεγάλη κωλυσιεργία, έτσι αποφασίσαμε να πάρουμε τον λόγο στο Δημοτικό Συμβούλιο να καταγγείλουμε αυτή την κατάσταση, και να μας απαντήσει ο δήμαρχος και η διοίκηση».
Σύμφωνα με τον ίδιο, άλλοι δήμοι της ευρύτερης όχι μόνο έχουν δώσει τα ποσά που αντιστοιχούν στην περίοδο 2012-2016, αλλά έχουν ξεκινήσει να καταθέτουν και τα ποσά που αντιστοιχούν στην τρέχουσα περίοδο.
Την όλη διαδικασία φαίνεται πως έχει «μπλοκάρει» το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο ζητά επιπλέον έγγραφα τα οποία οι υπηρεσίες του δήμου δεν έχουν εδώ και καιρό αποστείλει. «Είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις που το Ελεγκτικό Συνέδριο «κολλάει» πληρωμές των εργαζομένων, και δημιουργούνται πολλά ερωτήματα σε σχέση με την διαχείριση από την πλευρά του δήμου Θεσσαλονίκης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ξανθόπουλος, σημειώνοντας ότι προκύπτουν μεγάλες καθυστερήσεις και στην πληρωμή των νυχτερινών, καθώς οι εργαζόμενοι που τα δικαιούνται έχουν να πληρωθούν από τον μήνα Μάρτιο.
Όπως τονίζει η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, «καταγγέλλουμε τον Δήμαρχο και τη Διοίκησή του:
-Για τη μη απόδοση της αποζημίωσης των Μ.Α.Π. παρελθόντων ετών στους δικαιούχους εργαζόμενους.
-Για τις μεγάλες καθυστερήσεις στη πληρωμή δεδουλευμένων ( νυχτερινά –εξαιρέσιμα ).
-Για τη μη απόδοση των Μ.Α.Π. σε είδος στους εργαζόμενους και γενικότερα για τις συνθήκες εργασίας, καθώς και για τη μη τήρηση των στοιχειωδών κανόνων υγιεινής και ασφάλειας».
Σε κάθε περίπτωση η χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας, ή των αντίστοιχων χρηματικών ποσών, είναι περισσότερο από απαραίτητη καθώς οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εργάζονται υπό αντίξοες συνθήκες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Πηγή: stokokkino.gr