in

Γερμανία: Μειώθηκε αριθμός των μεταναστών και των προσφύγων που έφθασαν τον Φεβρουάριο

Γερμανία: Μειώθηκε αριθμός των μεταναστών και των προσφύγων που έφθασαν τον Φεβρουάριο

Η Γερμανία υπολογίζει ότι 61.428 από τους νεοαφιχθέντες πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα τον Φεβρουάριο είναι αιτητές ασύλου, δηλ. περίπου ένα τρίτο λιγότεροι απ΄ό,τι τον προηγούμενο μήνα που ο αριθμός τους ήταν 91.671, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών.

Από αυτούς, οι Σύροι που εγκαταλείπουν την πατρίδα τους για να γλιτώσουν από τον πόλεμο είναι οι περισσότεροι (24.612 άτομα) και ακολουθούν οι Ιρακινοί (12.355) και οι Αφγανοί (12.121), βάσει του συστήματος EASY που υπολογίζει τον αριθμό των μεταναστών οι οποίοι προβλέπεται ότι θα καταθέσουν αίτημα ασύλου.

Αυτή η βάση δεδομένων μπορεί ωστόσο να υπολογίζει κάποιους δύο φορές και να μην καταγράφει άλλους, καθώς το σύστημα δεν υπολογίζει τις αιτήσεις που πράγματι κατατίθενται αλλά τα πρόσωπα που σχεδιάζουν να το κάνουν. Όμως ένας απροσδιόριστος αριθμός μεταναστών συνεχίζουν το ταξίδι τους προς τη βόρεια Ευρώπη ή δεν ξεκινούν τη διαδικασία. Εξάλλου, το Βερολίνο έχει χάσει τα ίχνη 130.000 ανθρώπων.

Επίσης, το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε πως ο αριθμός των αιτήσεων ασύλου που εξετάζονται παρουσίασε μεγάλη αύξηση, καθώς το Ομοσπονδιακό Γραφείο Μετανάστευσης και Προσφύγων (Bamf) παραδέχθηκε πρόσφατα πως περίπου 370.000 φάκελοι δεν είχαν εξεταστεί στα τέλη του 2015 και πως 300.000 έως 400.000 μετανάστες δεν είχαν “καταγραφεί”.

Ως εκ τούτου η Bamf χειρίστηκε 51.528 φακέλους τον Φεβρουάριο (αύξηση 193,1% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2015), αποδίδοντας καθεστώς πρόσφυγα σε 33.516 πρόσωπα και καθεστώς επικουρικής προστασίας σε 270 πρόσωπα.

“Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, η Bamf εξέδωσε απόφαση για περισσότερες από 100.000 αιτήσεις ασύλου, αριθμός μεγαλύτερος του συνολικού αριθμού για τους πρώτους πέντε μήνες του 2015”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ, αποδίδοντας το αποτέλεσμα αυτό στη αύξηση του προσωπικού της υπηρεσίας και στον εργασιακό “ζήλο” τους.

“Δεν είμαστε στο τέλος του δρόμου αλλά έχουμε προχωρήσει”, είπε ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Για Νόμπελ… ρατσισμού. Του Δημήτρη Τρίμη

Λέσβος: Εμπόριο ελπίδας στους πρόσφυγες από «αλεξιπτωτιστές» τουριστικούς πράκτορες