in

ΓΕΝΟΠ: Αδιαφορεί η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΔΕΗ για τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας

ΓΕΝΟΠ: Αδιαφορεί η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΔΕΗ για τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας

Για συνθήκες εργασιακής ασυδοσίας και απάνθρωπης εντατικοποίησης με την μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας κάνει λόγο η ΓΕΝΟΠ σχετικά με τον θάνατο του εργαζόμενου στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης. «Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης  γινόμαστε μάρτυρες ενός θλιβερού γεγονότος με έναν συνάδελφο πατέρα δύο παιδιών να χάνει άδικα την ζωή του» τονίζει η ΓΕΝΟΠ αναφέροντας ότι ο εργαζόμενος που έχασε τη ζωή του σύμφωνα με την ΓΕΝΟΠ ήταν ο Θανάσης Αναστόπουλος (Πρόεδρος του Σωματείου Ορυχείων – Σταθμών Σ.Ο.Σ. ΔΕΗ Μεγαλόπολης)

«Την ώρα που η κυβέρνηση και οι μνημονιακές πολιτικές της έχουν απαξιώσει την σημαντική προσφορά των εργαζομένων στα Ορυχεία, ξεπουλώντας  με απαράδεκτο τρόπο ένα από τα πιο παραγωγικά κομμάτια που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία ήρθε ο άδικος θάνατος του συναδέλφου Θανάση Αναστόπουλου όπου κεραυνοβολήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα 6KV στην προσπάθεια του να αποκαταστήσει βλάβη στον Εκσκαφέα Ε 1» σημειώνει η ΓΕΝΟΠ ενώ παράλληλα δηλώνει ότι  η σοβαρή έλλειψη προσωπικού έχει δημιουργήσει συνθήκες εργασιακής ασυδοσίας και απάνθρωπης εντατικοποίησης με την μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας”. Την ίδια στιγμή σύμφωνα με την ΓΕΝΟΠ “η έλλειψη συντηρήσεων και παροχής ανταλλακτικών στους εργασιακούς χώρους του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης έχει φέρει σωρεία προβλημάτων”.

“Για άλλη μια φορά η διοίκηση της ΔΕΗ και η δικομματική κυβέρνηση αδιαφορεί σε εγκληματικό βαθμό για την έλλειψη προσωπικού και τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας που υπάρχουν στις πιο μάχιμες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας” καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ δηλώνοντας ότι θα περιμένει τις αστυνομικές και διοικητικές έρευνες για την απόδοση των ανάλογων ευθυνών.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Έρευνες για τον εντοπισμό λουόμενης που αγνοείται στην Τήνο

Ελβετία: Σε διαθεσιμότητα ο δήμαρχος του Μπάντεν γιατί…τραβούσε γυμνός selfie