in

Γ. Σακελλαρίδης: Στόχος η επίτευξη συμφωνίας ως την Κυριακή

Γ. Σακελλαρίδης: Στόχος η επίτευξη συμφωνίας ως την Κυριακή

Προσερχόμαστε στην διαπραγμάτευση με στόχο ως την Κυριακή να υπάρξει συμφωνία, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας ότι η αισιοδοξία αυτή εδράζεται στην πρόοδο που έχει σημειωθεί.

«Έχουμε διανύσει πολύ μεγάλη απόσταση, ενδεχομένως μεγαλύτερη από αυτή που αναλογούσε στην ελληνική πλευρά» είπε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.  

Δήλωσε πως η κυβέρνηση εργάζεται να έχουμε συμφωνία την Κυριακή. «Η ελληνική ομάδα που βρίσκεται στις Βρυξέλλες έχει μεταβεί με σκοπό να κλείσει η συμφωνία μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα. Δεν είναι λόγια του αέρα ότι ετοιμάζεται η συμφωνία, εδράζεται σε πολλά στοιχεία, στην πρόοδο που έχει γίνει».

«Θέλουμε συμφωνία που θα επιλύει τα ζητήματα των χρηματοδοτοτικών αναγκών ώστε τα σενάρια να αποκλειστούν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Με αυτές οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες όλα αυτά τα σενάρια θα ανήκουν στο παρελθόν».

Όσοι επιμένουν στην απαισιοδοξία, ενδεχομένως να εκφράζουν και πρόθεση, σημείωσε, ενώ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει ενημερώσει για τις κόκκινες γραμμές της όλους τους αρμόδιους φορείς, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της Κομισιόν Γιούνκερ.

«Θέλουμε αμοιβαία επωφελή συμφωνία που θα επιλύει τα ζητήματα των πραγματικών αναγκών της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει αποπληρωμή όλων των δόσεων του ΔΝΤ μαζί. 

Επανέλαβε, δε, ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

Photo Credit: Nikos Libertas/SOOC

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διευκρινίσεις του Ν. Παππά για τη μισθοδοσία των εργαζομένων της ΕΡΤ

«Καμπανάκι» της ΕΚΤ για κίνδυνο ελληνικής χρεοκοπίας