in

Φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή για πλημμέλημα στον Παπακωνσταντίνου

Φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή για πλημμέλημα στον Παπακωνσταντίνου

Ποινή ενός έτους φυλάκισης με τριετή αναστολή επέβαλε το Ειδικό Δικαστήριο στον πρώην υπουργό Γ. Παπακωνσταντίνου. Η ποινή επιβλήθηκε κατά πλειοψηφία με έξι μέλη να έχουν την άποψη να του επιβληθεί ποινή τριών ετών.

Το δικαστήριο κήρυξε αθώο ομόφωνα τον πρώην υπουργό για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας και ένοχο κατά πλειοψηφία για το αδίκημα της νόθευσης εγγράφου, για την διαγραφή τριών αρχείων με λογαριασμούς των συγγενών του από τη λίστα Λαγκάρντ για να διαφυλάξει, όπως εξήγησε το σκεπτικό του δικαστηρίου ο Πρόεδρος, την πολιτική του εικόνα.

Πέντε ανώτατοι δικαστικοί είχαν την γνώμη, μειοψηφίσαντες, ότι και για τη νόθευση ο πρώην υπουργός πρέπει να κηρυχθεί αθώος.

Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου κλείνοντας την ακροαματική διαδικασία, στρεφόμενος στον πρώην υπουργό του είπε: “Το δικαστήριο εξήντλησε στην περιπτωσή σας την επιείκια. Εύχομαι αυτό να αποτελεσει οδηγό για το μέλλον, αλλά απ΄ότι αντιλαμβάνομαι έχετε εγκαταλείψει την πολιτική”. Προέτρεψε δε τον πρώην υπουργό,” κατά το στάδιο της δοκιμασίας της τριετούς αναστολής να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και να μην διαπράξει άλλο αδίκημα για να μην αναβιώσει και η επιβληθείσα ποινή”.

Photo Credit: Nikos Libertas / SOOC

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η απόφαση της συνέλευσης των εργαζομένων του ρ/σ “Στο Κόκκινο 105,5” για την κατάληψη

Σαμαράς: Να προχωρήσει άμεσα η διαπραγμάτευση