“Αρχιτέκτονες του χάους” χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης τους κ. Βενιζέλος και Σαμαρά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Βελλίδειο.
Ο ίδιος μιλώντας για τις εκλογές τόνισε ότι «Η 6η Μαΐου δεν θα είναι η συντέλεια της Ελλάδας, όπως προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον λαό τα 2 κόμματα της συγκυβέρνησης επειδή είναι τα ίδια τρομοκρατημένα από τα χαμηλά ποσοστά τους»,
«Αντίθετα μπορεί και πρέπει να γίνει η αφετηρία για θετικές εξελίξεις στο πολιτικό μας σύστημα και ακριβώς στην επίτευξη αυτού του στόχου θα βάλει όλες της τις δυνάμεις η ΔΗΜΑΡ» πρόσθεσε.
«Όταν ακούτε τους αρχιτέκτονες του χάους να σας λένε ότι ‘αρχίζουμε’, ότι ‘μπορούμε και θα τα καταφέρουμε’, δικαιολογημένα μας ζώνουν και σας ζώνουν τα φίδια, γιατί ξέρουμε πώς άρχισαν, πόσο μπόρεσαν και τι κατάφεραν. Ανεργία στα ύψη, μείωση μισθών και συντάξεων, κατάργηση συλλογικών διαπραγματεύσεων και την ίδια ώρα η ακρίβεια, οι τιμές αμετάβλητες και μεγάλα τμήματα του πληθυσμού να ζουν κάτω από τα όρια της φτωχείας. Γιατί τώρα να τα καταφέρουν καλύτερα;», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κουβέλης τονίζοντας ότι η ΔΗΜΑΡ θέλει να κρατηθεί η Ελλάδα στην Ευρώπη της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης και σταδιακά να απαγκιστρωθεί « από το μνημόνιο και στις δυσβάστακτες πολιτικές που συνεπάγεται και επισύρει».