Ευρωζώνη: Στο 2,2% ο πληθωρισμός, τον Νοέμβριο

 

Η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat ανακοίνωσε σήμερα ότι ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στην ευρωζώνη το μήνα Νοέμβριο στο επίπεδο του 2,2%, σε ετήσια βάση, έναντι 2,5% τον Οκτώβριο.

Η ανακοίνωση σημειώνεται σε επίρρωση των αρχικών εκτιμήσεων της στατιστικής υπηρεσίας σχετικά με την πορεία του πληθωρισμού κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Λιανεμπόριο: Μείωση της απασχόλησης 1%, το γ’ τρίμηνο

Μείωση 1% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Απασχολουμένων Ατόμων στο Λιανικό Εμπόριο το τρίτο τρίμηνο του 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του γ΄ τριμήνου 2011, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία.

Ειδικότερα, ο δείκτης της ομάδας καταστημάτων ειδών διατροφής παρουσίασε αύξηση κατά 2,0%, ενώ ο δείκτης της ομάδας καταστημάτων ειδών εκτός διατροφής και καυσίμων παρουσίασε μείωση κατά 4,3%.

Ο Γενικός Δείκτης Απασχολουμένων Ατόμων στο Λιανικό Εμπόριο, του Γ΄ τριμήνου 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Β΄ τριμήνου 2012, παρουσίασε αύξηση κατά 1,7%.

Ειδικότερα, ο δείκτης της ομάδας καταστημάτων ειδών διατροφής παρουσίασε αύξηση κατά 2,5%, ενώ ο δείκτης της ομάδας καταστημάτων ειδών εκτός διατροφής και καυσίμων παρουσίασε αύξηση κατά 0,5%.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Γεωργιάδης για Τσίπρα: «Κάνει μαγκιές επειδή είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης»

Χωρίς φιλοξενία σε παιδικούς σταθμούς μένουν 60.000 παιδιά