Εργαζόμενος σε μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα της Κω έχασε τη ζωή του πέφτοντας από σκάλα, αφού είχε αισθανθεί αδιαθεσία. «Για άλλη μια φορά έρχονται στην επιφάνεια η παντελής παράδοση των εργαζομένων στις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας χωρίς μέτρα πρόληψης και προστασίας επαγγελματικού κινδύνου» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Συγκροτήματος Δωδεκανήσου και καταγγέλλει επίσης ότι στην ευρύτερη περιοχή «καθημερινά συμβαίνουν μικρά ή μεγάλα «ατυχήματα».
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
“Ο συνάδελφος έπεσε από σκάλα ,αισθανόμενος αδιαθεσία, με αποτέλεσμα να χτυπήσει και λίγη ώρα αργότερα να καταλήξει στο Νοσοκομείο Κω
Ένας συνάδελφος που παρά την ηλικία του αναγκαζόταν να δουλεύει και να καταπονεί τον οργανισμό του αντί να παίρνει σύνταξή και να ξεκουράζεται.
Για άλλη μια φορά έρχονται στην επιφάνεια η παντελής παράδοση των εργαζομένων στις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας χωρίς μέτρα πρόληψης και προστασίας επαγγελματικού κινδύνου.
Καθημερινά συμβαίνουν μικρά ή μεγάλα «ατυχήματα” ενώ το Κέντρο Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου εδρεύει στον Πειραιά και καλύπτει και τα Δωδεκάνησα!!.
Το ΣΕΠΕ Κω που δεν έχει στην ευθύνη του τον έλεγχο για «εργατικά ατυχήματα” καλύπτει το Βόρειο Συγκ/μα με δύο υπάλληλους που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν όχι μόνο λόγω του αριθμού αλλά και του ρόλου,πια, της Επιθεώρησης Εργασίας.
Μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα,όλοι όσοι πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια από τους κυβερνητικές θέσεις και υπόσχονταν την προστασία των εργαζομένων και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας.
Το Εργατικό Κέντρο Β. Συγκροτήματος Δωδεκανήσου απαιτεί τον πλήρη και άμεσο έλεγχο των συνθηκών κάτω από τους οποίους συνέβη το δυστύχημα.
Καλεί τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση την προστασία της ζωής τους στους χώρους δουλειάς. Μόνο με τον οργανωμένο και συλλογικό μας αγώνα θα βάλουμε φρένο στα εργοδοτικά εγκλήματα.
Καλεί σωματεία και τους φορείς του νησιού να καταδικάσουν το νέο εργατικό δυστύχημα
Να εντείνουν την πάλη τους για την προστασία της ζωής τους στους χώρους δουλειάς απαιτώντας ουσιαστικά μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας μέσα σε αυτούς.
Kατάργηση όλων των αντι-ασφαλιστικών νόμων που αναγκάζουν την παραμονή στην δουλειά μέχρι τα γεράματα.
Υπεράσπιση, επέκταση των ΒΑΕ με βάση τις νέες απαιτήσεις.
Στελέχωση και ίδρυση των υπηρεσιών στην περιοχή
Καθιέρωση της εργοδοτικής εισφοράς για ασφαλιστική κάλυψη του επαγγελματικού κινδύνου.
Εργατικό έλεγχο – αναβάθμιση της παρέμβασης των συνδικάτων στο σχεδιασμό και εφαρμογή των μέτρων Υγιεινής -Ασφάλειας.”
*Φωτογραφία αρχείου