in , ,

Επιστολή της ΠΦΠΟ στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Στρατηγό Μ. Καραμαλάκη για απαράδεκτες συμπεριφορές , πράξεις ή παραλείψεις των Α.Τ. Καβάλας, Άρτας και Αγρινίου

Με επιστολή της στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., η οποία κοινοποιείται στην Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Όλγα Σμυρλή και σε Εισαγγελίες και Αστυνομικές Διευθύνσεις των περιοχών που αναφέρονται στο κείμενο, η Πανελλήνια Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, ζητάει να παύσει «η απαράδεκτη, μη σύννομη τακτική και πρακτική απέναντι στους πολίτες που ασχολούνται με την προστασία των ζώων».

Η σχετική επιστολή αναφέρει:

«Θέτουμε για μια ακόμη φορά υπόψη σας, ότι η κατάσταση με εξαιρετικά μεγάλο αριθμό αστυνομικών τμημάτων ανά την επικράτεια που επιδεικνύουν μια απαράδεκτη, μη σύννομη το λιγότερο τακτική και πρακτική απέναντι στους πολίτες που ασχολούνται με την προστασία των ζώων γίνεται πλέον ανησυχητική και ζητάμε να το αντιμετωπίσετε τώρα με την δέουσα προσοχή παίρνοντας πλέον μέτρα, ώστε η κατάσταση να αλλάξει άρδην .

Δεν είναι δυνατόν μετά από τόσες προσπάθειες ετών να γυρίζουμε πίσω με τα αστυνομικά τμήματα να κοροϊδεύουν, να χλευάζουν, να αδιαφορούν, να απαξιώνουν, να τιμωρούν τους πολίτες που ασχολούνται με την προστασία και τα δικαιώματα των ζώων κάνοντας κατάχρηση εξουσίας .

Δεν είναι δυνατόν να αγνοούν την νομοθεσία ή να κάνουν πως την αγνοούν γιατί βαριούνται ή γιατί ακόμη εν έτει 2021 θεωρούν αγγαρεία να ασχολούνται με περιστατικά κακοποίησης ζώων κι ελέω της όποιας εξουσίας θεωρούν, ότι έχουν, να περιφρονούν πολίτες και νόμους.

Παραθέτουμε αναφορά του φιλοζωικού συλλόγου Αίσωπος Καβάλας προς την Ομοσπονδία μας και ζητάμε να κινηθούν οι πειθαρχικές και όχι μόνο διαδικασίες εναντίον των αστυνομικών του Α.Τ. Καβάλας.

Επίσης παραθέτουμε διαδικτυακή ενημέρωση μέσω για ίδια κατάσταση και στο Α.Τ. Άρτας, όπου αξίζει να εστιάσετε στο πώς αιτιολογεί ο αστυνομικός την απραξία του για περιστατικό πυροβολισμού και θανάτωσης αδέσποτου σκύλου .

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.zoosos.gr%2Fkynigos-skotose-me-karabina-adespoto-skylo-sto-psathotopi-artas%2F%3Ffbclid%3DIwAR2RlULnIwfTNf-4ltzMyucf5tTCub8sLCXIJw8n-a32L2PSd3cWzImLVas%23axzz6pxcjDr4M&h=AT3cwhLVPWU2UpsvGv8g65uaGzhrhtMumf390_e

Αδιαφορία, άγνοια, ξεφόρτωμα ευθυνών, όλα μαζί ;

Θα κλείσουμε την επιστολή μας αυτή με το Α.Τ Αγρινίου και τον αποτρόπαιο και σαδιστικό θάνατο αδέσποτης σκυλίτσας από αυτοκίνητο σε βενζινάδικο της περιοχής.

Πιστεύουμε ακράδαντα σύμφωνα με τις καταγγελίες, που έχουμε λάβει από αυτόπτες και μη μάρτυρες, ότι η απαράδεκτη ολιγωρία ή αδιαφορία, όπως το εκλάβει κανείς, των αστυνομικών, ο κρίσιμος χρόνος που παρήλθε άπρακτος και που πιθανότητα έδωσε την ευκαιρία στον δράστη ή σε όποιους ήθελαν να τον καλύψουν να εξαφανίσουν πειστήρια θα κοστίσει στην μη εξιχνίαση του εγκλήματος αυτού που για μια ακόμη φορά συγκλόνισε τη χώρα για το οποίο επεμβήκατε και ο ίδιος προσωπικά.

Επίσης φιλόζωοι της ευρύτερης περιοχής όπως και ο φιλοζωικός σύλλογος Μεσολογγίου καταλογίζουν γενικότερη αδράνεια ή άγνοια νομοθεσίας ή αδιαφορία από τους αστυνομικούς του Α.Τ Αγρινίου.

Ελπίζουμε, ότι και για τις τρεις περιπτώσεις, δεν θα γίνει απλά μια ΕΔΕ για τα μάτια του κόσμου διότι έτσι οι καταστάσεις όχι μόνο δεν αλλάζουν αλλά κακοφορμίζουν .

Μας είναι αδιανόητο η αστυνομία να εφαρμόζει την νομοθεσία για τους πολίτες αλλά να εξαιρεί τον εαυτό της.

Θεωρούμε δε το να μας ζητηθούν ακριβή περιστατικά, ποιος αστυνομικός, τι, πως κλπ ότι θα είναι μια υπεκφυγή γιατί η κατάσταση είναι γενικευμένη και καθημερινή.

Mε εκτίμηση

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

1. ΑΝΑΦΟΡΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Φιλοζωικό Σωματείο “Αίσωπος” Καβάλας

Έγγραφο αναφοράς προς την Ομοσπονδία σχετικό με τη συμπεριφορά αστυνομικών που αντιμετωπίζει το Σωματείο μας, αλλά και πολίτες της πόλης μας!

Στην πλειοψηφία τους οι αστυνομικοί μας αντιμετωπίζουν με απαξίωση και ειρωνεία στις περιπτώσεις κυρίως των καταγγελιών που θέλει να πράξει τόσο το Σωματείο όσο και οι πολίτες.

Αγνοούν παντελώς τους νόμους και συνήθως θεωρούν ασήμαντο ένα τέτοιο γεγονός ώστε να ασχοληθούν και να πράξουν κατά το νόμο.

Όπως παντού, υπάρχουν κι εδώ κάποιες εξαιρέσεις, αλλά στην πλειοψηφία τους έχουν απαράδεκτη συμπεριφορά.

Το Σωματείο μας καταβάλει μεγάλες προσπάθειες να πείσει τον κόσμο να μη διστάζει να κάνει καταγγελίες όταν εντοπίζει απάνθρωπες συμπεριφορές και κακοποιήσεις ζώων, αλλά οι προσπάθειες αυτές πολλές φορές πέφτουν στο κενό γιατί η αντιμετώπιση της αστυνομίας είναι αποτρεπτική.

Με πρόσφατη περίπτωση παθητικής κακοποίησης σε μόνιμα αλυσοδεμένο σκύλο, δεν είχαν καν ιδέα ότι αυτό απαγορεύετε βάσει νόμου και επιπλέον οι πολίτες που τους κάλεσαν ώστε να καταγράψουν το γεγονός και να γίνει καταγγελία, έλαβαν πρόστιμα για άσκοπη και αδικαιολόγητη μετακίνηση, πράγμα που ούτε αυτό δεν ίσχυε από την αρχή έως το τέλος.

Λόγω λοιπόν των παραπάνω, ζητούμε τη βοήθεια και τη στήριξη της Ομοσπονδίας μας για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτή τη σκόπελο. Είναι απαραίτητο και αναγκαίο δε, να γίνουν σεμινάρια στους αστυνομικούς της διεύθυνσης Καβάλας και όσο αφορά τους νόμους αλλά και της αντιμετώπισης οιουδήποτε περιστατικού που αφορούν αδέσποτα ή δεσποζόμενα ζώα.

Ακόμα ένα πολύ σημαντικό γεγονός είναι ότι ποτέ μα ποτέ δεν έχει διενεργηθεί έρευνα σε αναφορά ή καταγγελίες για φόλες, δολοφονίες ζώων με σκοπιμότητα, από αυτοκίνητο και νεκρά ζώα από πυροβολισμούς.

Σήμερα ζητήσαμε εγγράφως τα ονόματα των αστυνομικών που έπραξαν αντιδεοντολογικά και μόνο που δεν μας ζήτησαν να προσκομίσουμε δικαιολογητικά νομιμοφροσύνης και υποταγής για να απαντήσουν σε ένα απλό αίτημα που ο κάθε πολίτης δικαιούται άνευ ετέρου .

Και όλα αυτά ενέχουν το στοιχείο της εκδίκησης γιατί τολμάμε να ζητάμε επεξηγήσεις για την στάση τους!

Πρέπει και είναι καιρός να παρθούν όλα τα μέτρα και να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και από το Σωματείο μας αλλά και από την Ομοσπονδία μας ώστε να εξαλειφθούν όσο το δυνατό περισσότερο αυτές οι απαράδεκτες συμπεριφορές και να αντιμετωπίζουν με σεβασμό, σύνεση και σοβαρότητα την κάθε καταγγελία, είτε προέρχεται από το Σωματείο, είτε από απλούς πολίτες.

Με εκτίμηση

Φιλοζωικό Σωματείο “Αίσωπος” Καβάλας

2. ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΑΡΤΑ

Καλησπέρα σας κυρία Μπομπολάκη,

Με λένε ————- και ζω στην Άρτα, όπου είμαι ενεργή εθελόντρια σε ότι αφορά τα ζώα και τα δικαιώματα τους.

Σήμερα λοιπόν, γύρω στις 10 το πρωί σε χωριό του Δήμου Αρταίων που ονομάζεται Ψαθοτόπι, ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Αργότερα, εθελόντρια μας ονόματι ————-, εντόπισε νεκρό, αιμόφυρτο με πολλαπλά τραύματα από σφαίρες προφανώς, αδέσποτο σκυλί τον οποίο Σίτι αν και φρόντιζαν με εμβόλια, χάπια κλπ

Κάλεσαν την αστυνομία από το αστυνομικό τμήμα Άρτας

Έκαναν 2 ώρες να πάνε ενώ μιλάμε για μια απόσταση λιγότερο από 10 χιλιόμετρα και έφυγαν άπραγοι!

Αργότερα, ένας εκ των δύο αστυνομικών που ήταν στο περιπολικό κάλεσε τους μάρτυρες στο τηλέφωνο λέγοντας ότι “δε μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα διότι η φιλοζωική δεν έκανε μήνυση”

Δε γνωρίζω το όνομα του αστυνομικού, το τηλέφωνο όμως από το οποίο κάλεσε τους μάρτυρες είναι το εξής 69——–».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

«Επανάσταση του 1821: άγνωστες πτυχές & νέες αναγνώσεις»

ΜέΡΑ25: «Λαϊκές αγορές – Από τους παραγωγούς στους μεγαλοκαρχαρίες»