in , ,

Επικοινωνιακή φιέστα Κικίλια στη Θεσσαλονίκη

Τέσσερα κρεβάτια ΜΕΘ δώρο από ιδιωτική εταιρεία στοιχημάτων

Σε μια ακόμη επικοινωνιακή επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ήρθε για να εξάρει την ιδιωτική πρωτοβουλία, χωρίς να ανακοινώσει κάποιου τύπου ενίσχυση του ΕΣΥ, αλλά ούτε κάποιο νέο  μέτρο παρά την αύξηση των κρουσμάτων στην πόλη και τις σχετικές κυβερνητικές διαρροές για επερχόμενο lockdown και στη Θεσσαλονίκη.

Επισκέφθηκε το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, το κέντρο Υγείας Τούμπας, που λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο, και στη συνέχεια εγκαινίασε δύο κινητές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, δωρεά ιδιωτικής εταιρείας στοιχημάτων.

Οι δύο «ΜΕΘ» βρίσκονται σε κοντέινερ στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου Γεννηματάς, ακριβώς μπροστά στην είσοδο των Επειγόντων Περιαστικών (ΤΕΠ).

Όπως επεσήμαναν γιατροί του νοσοκομείου η είσοδος των ΤΕΠ είναι ούτως ή άλλως μικρή, τα ασθενοφόρα κατά τις εφημερίες δυσκολεύονται να μπούν και να βγούν στο προαύλιο, πόσο δε μάλλον τώρα.

Πρόκειται για έναν πολύ μικρό χώρο που θα λειτουργεί χωρίς επιπλέον προσωπικό, καθώς θα καλούνται οι ελάχιστοι γιατροί που είναι στις ΜΕΘ του Γεννηματάς να πηγαίνουν στο κοντέινερ για νοσηλεία.

Παράλληλα, δύο ακόμη κινητές ΜΕΘ θα στηθούν στον Άγιο Δημήτριο της Θεσσαλονίκης και μια στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίο στην Πάτρα.

Επιπλέον, ο υπουργός Υγείας δεν απάντησε σε καμία ερώτηση των δημοσιογράφων και έκανε μια γενικόλογη δήλωση. Eπεσήμανε ότι τη Δευτέρα, θα δημιουργηθούν νέες εμβολιαστικές γραμμές και εμβολιαστικά κέντρα, τα οποία είναι ήδη 52 στη Θεσσαλονίκη, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες.

Ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίησή του που βλέπει ανθρώπους να προσέρχονται σε εμβολιαστικά κέντρα, σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας και τις επόμενες ημέρες και στα mega center, εκ των οποίων το ένα θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες εντός της ΔΕΘ.

Φεύγοντας, μάλιστα, ειρωνεύτηκε τους υγειονομικούς που διαμαρτύρονταν στο σημείο, λέγοντας τους «κύριοι σας άκουσα, σας ευχαριστώ».

Σε δήλωση της η πρόεδρος της ΕΝΙΘ, Δάφνη Κατσίμπα, τόνισε πως “οι φιέστες και τα υποκριτικά τεχνάσματα συνεχίζονται. Ο λαός είναι ακάλυπτος, το ΕΣΥ είναι ανοχύρωτο, τα εμβόλια πάνε πίσω και πέραν αυτού γίνονται από τους ίδιους ανθρώπους που καλέστηκαν να αντιμετωπίσουν τους ασθενείς από κορονοϊό και θα κληθούν να το κάνουν ξανά”.

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών Ιατρών συμπλήρωσε πως “η οδύσσεια δεν τελειώνει. Στην προοπτική του τρίτου κύματος μόνο τρέμουμε, γιατί ήδη τα νοσοκομεία και οι κλινικές που ορίστηκαν ως covid και οι ΜΕΘ covid γεμίζουν. Θα χρειαστεί πάλι να κάνουμε αυτή την προχειρότητα και την αθλιότητα που δοκίμασαν τον Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη και την εντάξανε σε κανονικό σχεδιασμό στην Αθήνα, χωρίς προσλήψεις και δομές”.

Μετά την επίσκεψη στο “Γ. Γεννηματάς” ο υπουργός Υγείας συναντήθηκε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, χωρίς να κάνει φυσικά καμία δήλωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Το Αμφιθέατρο του Παραλόγου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας γονέων την Παρασκευή έξω από την περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας