Η Φιγκέν Γιουκσεκντάγ και ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς επανεξελέγησαν ομόφωνα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του HDP, το οποίο έχει δύο προέδρους, έναν άνδρα και μία γυναίκα, σε ένδειξη ισονομίας των φύλων.
Ο Ντεμιρτάς κατήγγειλε την καταστολή στα νοτιοανατολικά της χώρας, στις περιοχές που κατοικούνται κυρίως από Κούρδους και όπου ο στρατός υποστηρίζει ότι έχει εξοντώσει εκατοντάδες “τρομοκράτες”, ενώ στην πραγματικότητα ανοίγει πυρ και εναντίον αμάχων, σύμφωνα με το HDP, ενώ δεκάδες πόλεις και χωριά βρίσκονται υπό το καθεστώς της απαγόρευσης κυκλοφορίας.
«Ο πρωθυπουργός λέει ότι δεν υπάρχει σφαγή πολιτών. Όμως υπάρχουν γυναίκες και παιδιά μεταξύ των νεκρών. Περισσότεροι από 190 νεκροί, αυτό δεν είναι σφαγή;», αναρωτήθηκε απευθυνόμενος στο σώμα του Συνεδρίου.
