Την επαναφορά του βορειοκορεατικού καθεστώτος στη λίστα των κρατών που στηρίζουν την τρομοκρατία εξετάζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξή του στο δίκτυο CNN στη σκιά της ηλεκτρονικής εισβολής στα υπολογιστικά συστήματα της Sony σε «αντίποινα» για την κινηματογραφική «δολοφονία» του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ουν.
Για πράξη κυβερνο-βανδαλισμού και όχι πολέμου μίλησε ο Ομπάμα έχοντας ήδη δηλώσει πως διαφωνεί με την απόφαση της Sony Pictures να ακυρώσει τη διανομή της επίμαχης ταινίας The Interview υπό το βάρος απειλών για επιθέσεις στους κινηματογράφους.
Μιλώντας στην εκπομπή State of the Union του CNN ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η διακυβέρνηση σταθμίζει το είδος της απάντησής της στην επίθεση και η απόφαση ως προς την επαναφορά (έξι χρόνια μετά) της Βορείου Κορέας στη «μαύρη λίστα» της τρομοκρατίας θα ληφθεί κατόπιν συνολικής εξέτασης της υπόθεσης.
Πληροφορίες in.gr
