in ,

Ένταση ανάμεσα στον Γ. Μπουτάρη και στελεχών της ΛΑΕ Θεσσαλονίκης

Ένταση ανάμεσα στον Γ. Μπουτάρη και στελεχών της ΛΑΕ Θεσσαλονίκης

Το γραφείο του Δημάρχου Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν το πρωί της Παρασκευής στελέχη της Λαϊκής Ενότητας Θεσσαλονίκης, μεταξύ αυτών και η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, με αφορμή την άρνηση του Δήμου να παραχωρήσει τον χώρο πέριξ του Λευκού Πύργου για την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος.

Ο κ. Μπουτάρης, όπως φαίνεται και στο βίντεο, αντέδρασε έντονα στην κριτική των στελεχών της ΛΑΕ για την απόρριψη του αιτήματος τους. Όπως τους δήλωσε ο κ. Μπουτάρης η διοίκηση ακολουθεί τις αποφάσεις της διακομματικής επιτροπής.

Από την πλευρά τους τα στελέχη της ΛΑΕ κάνουν λόγο για στοχοποίηση του κόμματος τους, καθώς είναι το μόνο που έκανε αίτημα για την παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου, πολύ πριν την συνεδρίαση και την απόφαση της διακομματικής επιτροπής του Δήμου.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωση της η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης μετά το συμβάν “Στην προσπάθεια των εκπροσώπων της Λαϊκής Ενότητας να του εξηγήσουν πως με την απόφασή του αυτή ουσιαστικά αποκλείει τη Λαϊκή Ενότητα από την πραγματοποίηση ανοιχτής δημόσιας εκδήλωσης όχι μόνο ήταν αμετάπειστος, αλλά έδιωξε την αντιπροσωπεία με τη φράση: «δρόμο, δρόμο», που συνοδευόταν και από τη χαρακτηριστική κίνηση”.

“Ως γνωστός θιασώτης του μνημονίου, της λιτότητας, του ξεπουλήματος και της υποτέλειας, έχει κάθε λόγο να θέλει να φιμώσει τη Λαϊκή Ενότητα, το μόνο σχηματισμό που αμφισβητεί ανοιχτά τα μνημόνια και προτάσσει ένα εναλλακτικό δρόμο δίνοντας προοπτική στο λαό και τη νεολαία. Και γι’ αυτό ακριβώς χάνει την ψυχραιμία του και λησμονεί τους τρόπους του. Φοβάται ο κ. Μπουτάρης την επιστροφή του λαού στο Λευκό Πύργο, το σύμβολο των αγώνων που έχουν γίνει ενάντια στη μνημονιακή λεηλασία. Μάλλον λοιπόν ήταν άστοχο να τον παρομοιάσουμε με τον Λουδοβίκο τον 16ο καθώς σήμερα μας θύμισε περισσότερο… το Ναπολέοντα Βοναπάρτη” τονίζει η ανακοίνωση, και καταλήγει “Η Θεσσαλονίκη δεν είναι φέουδο κανενός Μπουτάρη”.

Τι απαντά ο Γ. Μπουτάρης στη Λαϊκή Ενότητα

«Η απόφαση που πήραμε στη διακομματική επιτροπή του Δήμου είναι ότι ο Λευκός Πύργος, η πλατεία Αριστοτέλους και ο πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν δίνονται για κομματικές συγκεντρώσεις», επισημαίνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Σε ό,τι αφορά την καταγγελία της υποψήφιας βουλευτού Δέσποινας Χαραλαμπίδου, η οποία ανέφερε ότι την έδιωξε ο δήμαρχος όταν πήγε σήμερα Παρασκευή να διαμαρτυρηθεί, ο κ. Μπουτάρης δηλώνει: «Ήρθε με διάφορους διαμαρτυρόμενους, οι οποίοι ήταν αναιδέστατοι, αγενέστατοι και στο τέλος με κατηγόρησαν ότι τους έδιωξα. Μα και βεβαίως θα τους έδιωχνα. Δεν θα περνούσαμε όλη τη μέρα διαπληκτιζόμενοι».

Συνεχίζοντας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης  σημειώνει ότι «τους είπαμε πηγαίνετε πενήντα μέτρα παρακάτω, στο Βασιλικό Θέατρο, δεν είναι ανάγκη να την κάνετε στον Λευκό Πύργο».

«Οξύνθηκαν οι τόνοι, εγώ έχω έναν τρόπο καμιά φορά να λέω πάρτε δρόμο φύγετε, σας βαρέθηκα μας έχετε αναστατώσει εδώ πέρα μέσα και δεν ζητάω και καμιά συγγνώμη. Να ζητήσουν αυτοί συγγνώμη», καταλήγει ο κ. Μπουτάρης.

Διαβάστε επίσης: Λαϊκή Ενότητα: Φοβάται ο κ. Μπουτάρης την επιστροφή του λαού στο Λευκό Πύργο;

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας

Συλλαλητήριο στην Ιερισσό την Κυριακή