Ελεύθερος ο οδηγός του Μπιν Λάντεν

Ομοσπονδιακό εφετείο της Ουάσινγκτον, ακύρωσε σήμερα την καταδίκη του Σαλίμ Άχμεντ Χαμντάν, πρώην οδηγού του Οσάμα μπιν Λάντεν, εκτιμώντας ότι η υλική υποστήριξη της τρομοκρατίας δεν αποτελεί έγκλημα πολέμου.

Ο Χαμντάν έχει ήδη αφεθεί ελεύθερος αφού κρατήθηκε επί επτά χρόνια στη φυλακή του Γκουαντάναμο, όμως η απόφαση του εφετείου ενδέχεται να επηρεάσει την τύχη και άλλων υπόπτων, καθώς πολλοί από τους κρατούμενους στην αμερικανική φυλακή στην στρατιωτική βάση στην Κούβα κατηγορούνται για «υλική υποστήριξη της τρομοκρατίας».

Το εφετείο της Ουάσινγκτον αποφάνθηκε ότι η κατηγορία δεν μπορεί να βασίζεται αναδρομικά σε έναν αμερικανικό νόμο που κατατάσσει την υποστήριξη της τρομοκρατίας στα εγκλήματα πολέμου. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, η κατηγορία θα έπρεπε να βασίζεται στο διεθνές δίκαιο που ορίζει συγκεκριμένες μορφές τρομοκρατίας ως εγκλήματα πολέμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Στουρνάρας: “Τα χρονοδιάγραμματα ισχύουν”

KKE: Γενικός συναγερμός