Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τέσσερις Γάλλοι δημοσιογράφοι που είχαν απαχθεί τον Ιούνιο του 2013 στην Συρία.
Σε δηλώσεις τουστο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε ότι “ενημερώθηκε σήμερα το πρωί για την απελευθέρωση των τεσσάρων δημοσιογράφων, Εντουάρ Ελιά, Ντιντιέ Φρανσουά, Νικολά Ενίν και Πιερ Τορέ που κρατούνταν όμηροι στην Συρία από τον Ιούνιο του 2013.
“Οι τέσσερις άνδρες είναι “καλά στην υγεία τους παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες της αιχμαλωσίας τους”, δήλωσε ο Φρ. Ολάντ προσθέτοντας ότι αυτοί θα βρίσκονται στη Γαλλία “εντός των προσεχών ωρών”.
Ο Ντιντιέ Φρανσουά, ανταποκριτής του ραδιοσταθμού Europe 1, και ο φωτοειδησεογράφος Εντουάρ Ελιά είχαν απαχθεί στο βόρειο Χαλέπι στις 6 Ιουνίου του 2013. Ο Νικολά Ενίν, δημοσιογράφος του περιοδικού “Le Point”, και ο Πιερ Τορέ, ανεξάρτητος φωτοειδησεογράφος, είχαν απαχθεί δύο εβδομάδες αργότερα, στις 22 Ιουνίου στην Ράκα.
