in ,

Εκδήλωση με θέμα: «Εντοπισμός και τρόποι διαφυγής παραβιαστικών συμπεριφορών εντός της ακαδημαϊκής κοινότητας»

Σε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα τον εντοπισμό και τους τρόπους διαφυγής παραβιαστικών συμπεριφορών εντός της ακαδημαϊκής κοινότητας προχωρά τη Δευτέρα 18 Απριλίου η νεοσύστατη φοιτητική ένωση για την ισότητα και το φύλο, «ΛίΛΑ ΠάΟΥΖΕ» που δραστηριοποιείται στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Όπως αναφέρει η φοιτητική ένωση:

«Είμαστε μία νεοσύστατη φοιτητική ένωση που στόχο έχει την διαφύλαξη της ισότητας και την προστασία των έμφυλων σχέσεων εντός του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η ένωση ακούει στην ονομασία ΛίΛΑ ΠάΟΥΖΕ και έχει ως έμβλημα της έναν μονόκερο, αφορμώμενη από τον ίππο που κοσμεί το έμβλημα του Πανεπιστημίου μας.

Όπως αντιλαμβάνεστε, η ανάγκη να συσταθεί μια τέτοια ομάδα, ιδίως μετά από τα πρόσφατα γεγονότα που συντάραξαν την πανεπιστημιακή μας κοινότητα, κρίνεται ζωτικής σημασίας. Η έλλειψη  γνώσης από πλευράς των φοιτητών στη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων με την ταυτόχρονη απουσία ασφαλούς θεσμικού πλαισίου επέσπευσε την ανάγκη να δημιουργηθεί η ένωση αυτή. Στόχος μας, λοιπόν, είναι μέσα από μία σειρά δράσεων και ενεργειών έμπρακτης υποστήριξης να καλλιεργήσουμε κλίμα ασφάλειας και προστασίας για όποι@ το έχει ανάγκη.

Έτσι, ως πρώτη δημόσια κίνηση προς αυτή τη κατεύθυνση θα θέλαμε να διοργανώσουμε μία ανοικτή διαδικτυακή συζήτηση με ομιλητές τους φορείς του Πανεπιστημίου, στην οποία να παρουσιαστεί με σαφή τρόπο σε ποιες ενέργειες έχει τη δυνατότητα να προβεί κάποιο μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας εφ’ όσον υποστεί παρενοχλητική συμπεριφορά, καθώς και ποια ειδικά θεσμικά όργανα λειτουργούν στο Πανεπιστήμιό μας και με ποιες αρμοδιότητες. Η εκδήλωση ονομάζεται «Εντοπισμός και τρόποι διαφυγής παραβιαστικών συμπεριφορών εντός της ακαδημαϊκής κοινότητας» και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2022 και ώρα 6μ.μ. Σε αυτή θα θα συμμετάσχουν ως κεντρικοί ομιλητές ο Συνήγορος του Φοιτητή Φεφές Μιχάλης, η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Καρακατσάνη Δέσποινα, μία ψυχολόγος εκπρόσωπος του φορέα ψυχολογικής υποστήριξης WeCare Αλεξάκη Μάνια, καθώς και ο καθηγητής Ευκλείδης Αλέξανδρος.

Οι ομιλιτ@ θα συμβάλουν με την επιστημονική τους εξειδίκευση και την εμπειρία σας στην ευόδωση τέτοιων προσπαθειών. Τόσο ως ενσυνείδητ@ πολίτες όσο και ως θεσμικά υπεύθυν@ θα αποσαφηνίσουν τις αρμοδιότητες του θεσμικού τους ρόλου, καθώς και τις διαδικασίες που εφαρμόζονται με στόχο την επίλυση των ζητημάτων με την ταυτόχρονη προστασία και υποστήριξη των θυμάτων.

Η εκδήλωση θα διοργανωθεί σε συνεργασία με την αδερφή ένωση Φylis AUTh που παραχωρεί τη διαδικτυακή της πλατφόρμα, καθώς και την τεχνογνωσία της. Παράλληλα θα προβληθεί διαδικτυακά ώστε να έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη της πανεπιστημιακής μας κοινότητας.

Η εκδήλωση μεταδοθεί ζωντανά στο facebook: https://fb.me/e/2nES34nu7 και στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCBtSKKEbm-RCHiYpzwcrgBg ενώ όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν κάνοντας ερωτήσεις ή τοποθετήσεις θα πρέπει να συμπληρώσουν την εξής φόρμα: https://forms.gle/KEhsZNUKafx9Y8ha6».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κάηκε ολοσχερώς αστικό λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη – Ευτυχώς οι επιβάτες το εκκένωσαν εγκαίρως

Εγκλωβισμένοι κοντά στο Διδυμότειχο πρόσφυγες φοβούνται νέα επαναπροώθηση (Βίντεο)