in ,

Εκατοντάδες άνθρωποι στη συγκέντρωση εναντίον της αστυνομικής βίας στη Λάρισα

Εκατοντάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα της Ανοιχτής Συνέλευσης «Σπορά» και της Κατάληψης «Ντουγρού» για συγκέντρωση ενάντια στην αστυνομική βία, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Απριλίου στην πλατεία Αγίου Αντωνίου στην πόλη της Λάρισας.

Η σελίδα Έφοδος στον Ουρανό αναφέρει:

«Εκατοντάδες κόσμου σήμερα στο πάρκο στη Λάρισα, εκεί που στις 30/3 ασφαλίτες σπάσανε το χέρι σε 13χρονο παιδί.

Γειτονιά, γονείς, παιδιά όλοι σήμερα ήταν εκεί να μπει ένα τέλος στην αστυνομική βία & να πιάσουμε το νήμα της συνεννόησης, της αντίστασης & της οργάνωσης».

Αρνείται το συμβάν η Ένωση αστυνομικών Λάρισας

Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας με ανακοίνωσή της σημειώνει: «Δηλώνουμε ότι όσα διασπείρονται είναι απολύτως ψευδή, συκοφαντικά και προβοκατόρικα. Καλούμε όσους απερίσκεπτα και πρόθυμα κατασυκοφαντούν τους Αστυνομικούς και την Ελληνική Αστυνομία, να ενημερώνονται σωστά και υπεύθυνα, πριν εκτοξεύσουν τη λάσπη τους.

Το ατύχημα του νεαρού παιδιού ουδεμία σχέση έχει με «αστυνομική βία», όπως κάποιοι θέλησαν να παρουσιάσουν. Ούτε το παιδί, ούτε οι γονείς του (που προφανώς περισσότερο ενδιαφέρονται από μια συνδικαλιστική παράταξη….) κατήγγειλαν κάτι τέτοιο.

Δεν επιτρέπουμε σε κανένα να αμφισβητεί τη κοινωνική μας ευαισθησία. Δεν θα ανεχθούμε καμία περαιτέρω συκοφαντία, ύβρη ή ψευδολογία, με στόχο τους συναδέλφους και το Σώμα που έντιμα, ευσυνείδητα και με αυταπάρνηση υπηρετούμε, με μόνο μας στόχο τη προστασία των Λαρισαίων συμπολιτών μας.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στο νεαρό παιδί.

Δηλώνουμε την έμπρακτη συμπαράσταση μας στους συναδέλφους του ΤΔΝ Λάρισας και προειδοποιούμε ότι πλέον δε θα αφήσουμε καμία ευθεία προσβολή και ψέμα αναπάντητο, όπως και ότι μαθήματα Δημοκρατίας και κοινωνικής ευαισθησίας, δεχόμαστε μόνο από όσους είναι ικανοί και άξιοι να μας δώσουν και όχι προφανώς από πολιτικολογούντες κομματικούς υπηρέτες!

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΛΑΜΨΕΙ !!!»

Η κοινωνία απλώνει δίχτυ προστασίας από την αστυνομική βία

Τα αντανακλαστικά της κοινωνίας απέναντι στην αστυνομική βία παραμένουν οξυμένα. Μετά από μήνες άδικων προστίμων, απαγορεύσεων διαδηλώσεων και άγριας καταστολής σε πορείες αλλά και σε γειτονιές πολλών πόλεων της Ελλάδας, κάτι φαίνεται να έχει αλλάξει. Κόσμος διαφορετικών πολιτικών χώρων και καταβολών αλλά και διαφορετικών γενεών φαίνεται να αντιλαμβάνεται το ότι η πραγματικότητα απέχει από όσα παρουσιάζονται στα δελτία ειδήσεων και στις ανακοινώσεις του αρμόδιου υπουργείου.

Από τη Νέα Σμύρνη και το ΑΠΘ μέχρι την πλατεία Αγίου Αντωνίου είναι δεκάδες χιλιάδες οι άνθρωποι που έχουν σπάσει το φόβο, που δεν αφήνουν παρόμοια περιστατικά να χαθούν στη λήθη και επανοικειοποιούνται, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, το δημόσιο χώρο, ως σημείο συνάντησης, κοινωνικοποίησης, διεκδίκησης μίας καλύτερης ζωής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Συγκέντρωση στην Τούμπα: «Καμία κρατική δολοφονία να μη μείνει αναπάντητη»

Ταξική Αντεπίθεση: «Κατασταλτικοί μηχανισμοί και πρακτικές παλαιότερων σκοτεινών περιόδων»