in , , ,

ΕΝΙΘ για τη βιομηχανία διώξεων της κυβέρνησης: «Δεν μας τρομοκρατούν!»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης σε σχέση με τη βιομηχανία διώξεων που φαίνεται να έχει στήσει η ΕΛ.ΑΣ. και το αρμόδιο υπουργείο απέναντι σε συνδικαλιστές γιατρούς. Γεγονός που αποκτά ιδιαίτερο συμβολισμό μέσα σε μία περίοδο όπου οι γιατροί δίνουν καθημερινές μάχες για να κρατηθεί όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Οι διώξεις αφορούν κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν προ μηνών, αφότου όμως είχε ψηφιστεί ο νόμος που στην ουσία απαγορεύει τις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις.

Η ανακοίνωση της ΕΝΙΘ:

«Το εργοστάσιο ποινικών διώξεων σε βάρος όποιου υγειονομικού, δεν σκύβει το κεφάλι, αναδεικνύει τις τεράστιες ελλείψεις στο ΕΣΥ και απαιτεί λύσεις, συνεχίζεται χωρίς σταματημό από την κυβέρνηση. Τελευταίο κρούσμα, η κλήση της Προέδρου της Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, Αφροδίτη Ρέντζιου, για να παρουσιαστεί στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας και «προκειμένου να παράσχει ανωμοτί εξηγήσεις» για παράβαση των άρθρων για «απείθεια» και «παρακώλυση συγκοινωνιών» για την κινητοποίηση της Ομοσπονδίας στις 24/9 στο Υπουργείο Υγείας για την διεκδίκηση άμεσων μέτρων ενίσχυσης του ΕΣΥ.

Στο πρόσωπο της Προέδρου της Ομοσπονδίας στοχοποιείται το σύνολο των νοσοκομειακών γιατρών που δίνουν καθημερινά την μάχη για την προάσπιση της ζωής και της υγείας του λαού, με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, θυσιάζοντας ακόμα και την ζωή τους.
Τα υποκριτικά κυβερνητικά χειροκροτήματα και οι δακρύβρεχτες συμπάθειες, γρήγορα μετατράπηκαν σε απροκάλυπτη επίρριψη των ευθυνών στους γιατρούς για τους νεκρούς στην πανδημία.

Η κυβέρνηση προχωράει ακόμα παραπάνω, και εν όψει του τρίτου κύματος της πανδημίας που θα βρει το ΕΣΥ το ίδιο ανοχύρωτο και τον λαό το ίδιο απροστάτευτο, επιδίδεται σε επιχείρηση τρομοκράτησης απέναντι στους αγωνιζόμενους υγειονομικούς. Η κυβέρνηση της ΝΔ, αντί να υλοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών, νοιάζεται μόνο να τους φιμώσει με οποιοδήποτε τρόπο εντείνοντας τον αυταρχισμό και την καταστολή.

Στη φούρια τους να αντιμετωπίσουν τη διογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια στην αντιλαϊκή πολιτική τους (κινητοποιήσεις σε υγεία, παιδεία, εργασιακούς χώρους κ.λ.π.), δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα. Ποια παρακώλυση συγκοινωνιών έγινε έξω από το Υπουργείο Υγείας παρουσία της αστυνομίας; Ποια απείθεια σε μία διαδήλωση που δεν δημιουργήθηκε καμία ένταση;

Οι μάσκες έπεσαν. Αποδεικνύεται περίτρανα ότι οποιεσδήποτε αιτιάσεις για την απαγόρευση και την καταστολή κινητοποιήσεων είναι προσχηματικές. Ο νόμος ενάντια στις διαδηλώσεις και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και όσοι περνάνε με το προπαγανδιστικό πρόσχημα της “ασφάλειας”, έχουν σα στόχο την εδραίωση του αυταρχισμού και της αστυνομοκρατίας, την τρομοκράτηση, την ποινικοποίηση και την καταστολή των λαϊκών διεκδικήσεων.

Η κυβέρνηση αν νομίζει ότι θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να παρακολουθούμε, να μη μιλάμε, να σιωπούμε απέναντι στο συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος της υγείας και της ζωής των ασθενών μας είναι βαθιά γελασμένη.

Δεν μας τρομοκρατούν!
Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καθήκον μας!
Θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που υπαγορεύει η συνείδηση μας, να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του λαού στην υγεία, τη ζωή και την ελευθερία!»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

«Κι άλλο Eκείνη να σε πεθαίνει»: Νεκρός άστεγος μετά από πυρκαγιά σε κατάστημα που είχε μετατρέψει σε καταφύγιο

Πληθαίνουν οι δηλώσεις συμπαράστασης εντός και εκτός Ελλάδας για την εκδικητική αντιμετώπιση του Δ. Κουφοντίνα