Την “κολοκυθιά” φαίνεται πως παίζει ο ντεμέκ “κόκκινος Πάνος” Καμμένος με τα σενάρια συνεργασιών με το ΣΥΡΙΖΑ προσπαθώντας προφανώς να κερδίσει από την μεγάλη δυναμική που εμφανίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος του και αναφερόμενος στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, είπε ότι όπου επιτρέπουν οι συνθήκες οι Ανεξαρτητοι Ελληνες θα κατεβάσουν δικά τους ψηφοδέλτια, ενώ «όπου οι τοπικές κοινωνίες τα βρίσκουν μεταξύ τους και χωρίς να παραβιάζονται οι κόκκινες γραμμές μας κυρίως στα εθνικά θέματα θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μεγάλο αντιμνημονιακό τόξο».
Στη συνέχεια κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει τον υποψήφιο των ΑΝΕΛ στον Πειραιά(!) και στη συνέχεια δήλωσε ότι όπου έχει ο ΣΥΡΙΖΑ “καλούς υποψηφίους” που συμφωνούν με τις θέσεις των ΑΝΕΛ θα τους στηρίξει. Εκτός από την Θράκη. Εκεί ο Πάνος Καμμένος δεν βάζει νερό στο κρασί του γιατί τον χωρίζουν με τον ΣΥΡΙΖΑ μεγάλες διαφωνίες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, επειδή η Θράκη… κινδυνεύει από τουρκική εισβολή, ο ΣΥΡΙΖΑ κρίνεται πολύ light και ενδοτικός για τον πατριωτισμό των ΑΝΕΛ.
Με τα λεγόμενα του, ο αμετροεπής πρόεδρος των ΑΝΕΛ προσπαθεί να “πάρει από την αύρα” του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίον όλα τα στοιχεία δείχνουν να πηγαίνει “τρένο” σε επίπεδο πολιτικής επιρροής πράγμα που αναμένεται να ευνοήσει και τις αυτοδιοικητικές του παρατάξεις σε όλη την επικράτεια. Οι ΑΝΕΛ με τη σειρά τους για να επωφεληθούν από αυτό, να σημειώσουν ικανοποιητικά αποτελέσματα άρα και να διατηρήσουν ένα επίπεδο συνοχής στη δύσκολη περίοδο της πόλωσης (δείχνουν κατά κόρον δείγματα σκορποχωρίου και με ηχηρές μεταγγραφές στη “μαμά Νέα Δημοκρατία) ισχυρίζονται ότι “εμείς θέλουμε να συνεργαστούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά μόνο όταν αυτός δεν θα περνά τις κόκκινες γραμμές μας”.
Αυτό που δεν δείχνουν να υπολογίζουν είναι η σαφής απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον των κεντρικών συμμαχιών για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και η υιοθέτηση από πλευράς του της γραμμής για συγκρότηση ψηφοδελτίων που να αποτυπώνουν την κοινωνική συμμαχία που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ πάνω στις ξεκάθαρες θέσεις του για την τοπική αυτοδιοίκηση και την οικονομική πολιτική. Κοινώς ο Καμμένος δουλεύει τους ψηφοφόρους για υποτιθέμενες συνεργασίες με σκοπό μια καλή καταγραφή σε δήμους και περιφέρειες.
Β.Σ.
