Νέος πρόεδρος στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής εξελέγη ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης, που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Γκότσης εξελέξη με την 3η ψηφοφορία και 14 ψήφους, ενώ έκπληξη συνιστά η ήττα του κ. Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, δημάρχου Πεντέλης (πρόσκειται στη ΝΔ), ο οποίος έλαβε 9 ψήφους. Συνολικά ψήφισαν 25 μέλη (δύο μέλη ψήφισαν λευκό).
Είχαν προηγηθεί δυο ψηφοφορίες, κατά τις οποίες έλαβαν 9 ψήφους ο κ. Στεργίου, 5 ψήφους ο δήμαρχος Αγ. Αναργύρων-Καματερού Νίκος Σαράντης (πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ), 5 ψήφους ο κ. Γκότσης και 4 ψήφους ο δήμαρχος Αγ. Ι. Ρέντη- Νίκαιας Γιώργος Ιωακειμίδης (ΔΗΜΑΡ). Στη συνέχεια αποσύρθηκαν καταρχήν ο κ. Σαράντης και στη συνέχεια ο κ. Ιωακειμίδης.
Μετά την εκλογή του, ο κ. Γκότσης ευχαρίστησε το Σώμα για την εκλογή του και βεβαίωσε, ότι θα συνεργασθεί με όλους για το καλό της Αυτοδιοίκησης.
