in

Δίκτυωση για την Ριζοσπαστική Αριστερά: Στις 9 Ιουνίου δικάζεται μια τοπική κοινωνία

Δίκτυωση για την Ριζοσπαστική Αριστερά: Στις 9 Ιουνίου δικάζεται μια τοπική κοινωνία

Την αλληλεγγύη της  στους κατοίκους της Χαλκιδικής εφκράζει με ανακοίνωσή της η Δικτύωση για τη Ριζοσπαστική Αριστερά ενόψει της δίκης 21 κατοίκων της Χαλκιδικής στις 9 Ιουνίου ζητώντας την πλήρη απαλλαγή τους από κάθε κατηγορία. “Στην δύσκολη αυτή φάση για το κίνημα, όπου αγωνιστές και αγωνίστριες διώκονται διότι απλά υπερασπίστηκαν τον τόπο τους, έχουμε υποχρέωση να βρισκόμαστε στο πλευρό τους” αναφέρει ακόμη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Δικτύωσης για την Ριζοσπαστική Αριστερά για την δίκη της 9ης Ιούνη

Στις 9 Ιουνίου, στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, δικάζεται η υπόθεση του εμπρησμού του εργοστασίου στις Σκουριές. Στο εδώλιο θα βρεθούν 21 κάτοικοι της Χαλκιδικής, αντιμέτωποι, μεταξύ άλλων, με την κατηγορία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Για περισσότερο από δύο χρόνια, μέσα από ένα συνεχές μεθοδεύσεων, αστυνομικής βίας και καταστολής, επιχειρήθηκε να ποινικοποιηθεί το φρόνημα μιας ολόκληρης τοπικής κοινωνίας που αντιστάθηκε παραδειγματικά σε μια περιβαλλοντοκτόνα «επένδυση». Ενώ η επένδυση αυτή δεν έχει ακυρωθεί, οι συνέπειές της είναι ήδη ορατές, τόσο στο περιβάλλον, όσο και στα δικαιώματα των κατοίκων, για τους οποίους η πρόσβαση στο βουνό θεωρείται ουσιαστικά αδίκημα. Το μπαράζ διώξεων και κατηγοριών των προηγούμενων ετών είχε ως αποτέλεσμα 450 άτομα να διώκονται για τη συμμετοχή τους σε διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις σε ένα κίνημα που βαφτίστηκε «εγκληματική οργάνωση» προκειμένου να παύσει κάθε είδους αντίσταση στον οδοστρωτήρα της «ανάπτυξης». Στην περίπτωση της ΒΑ Χαλκιδικής, η «ανάπτυξη» αυτή θα μετατρέψει μια ολόκληρη περιοχή σε τοξική χαβούζα και τους κατοίκους σε περιβαλλοντικούς πρόσφυγες.

Η Eldorado Gold παραμένει, δυστυχώς, κυρίαρχη στις Σκουριές, παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της σημερινής κυβέρνησης ότι η εταιρεία θα απομακρυνθεί και οι πληγές που έχει υποστεί το βουνό θα αποκατασταθούν. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει να επικαλείται μια νομιμότητα κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της εταιρείας, ενώ η τοπική κοινωνία παραμένει σε πραγματική ομηρία.

Ως Δικτύωση για τη Ριζοσπαστική Αριστερά δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους κατοίκους της Χαλκιδικής και ζητάμε την πλήρη απαλλαγή τους από κάθε κατηγορία. Στην δύσκολη αυτή φάση για το κίνημα, όπου αγωνιστές και αγωνίστριες διώκονται διότι απλά υπερασπίστηκαν τον τόπο τους, έχουμε υποχρέωση να βρισκόμαστε στο πλευρό τους. Ο αγώνας για να φύγει η Eldorado Gold από τη Χαλκιδική, για να υπερασπιστούμε το περιβάλλον, αλλά και το δικαίωμά μας να αντιστεκόμαστε, είναι αγώνας για την αξιοπρέπεια – και δεν θα σταματήσει ποτέ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Θεσσαλονίκη: Συναυλία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες την Τετάρτη στο Μέγαρο Μουσικής

Tο λάθος επιχείρημα. Του Αλέξανδρου Μπίστη