Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Άγαλμα Βενιζέλου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη από την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη και την Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης. Στη συγκέντρωση συμμετείχε και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.
«Εκφράζουμε τη στήριξή μας στον αγώνα των Παλαιστινίων για ελεύθερη πατρίδα, για πραγματικό, ανεξάρτητο και ακέραιο κράτος. Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση την άμεση διακοπή οποιασδήποτε εμπορικής, πολιτικής και στρατιωτικής συνεργασίας με το κράτος δολοφόνο» σημειώνουν οι διαμαρτυρόμενοι.

Όπως σημειώνουν σε σχετικό κάλεσμα τους «Η τραγωδία του παλαιστινιακού λαού δεν έχει τέλος. Ένας νέος κύκλος κλιμάκωσης της έντασης και της επιθετικότητας του ισραηλινού κράτους ενάντια στην ανυποχώρητο αγώνα των Παλαιστινίων βρίσκεται σε εξέλιξη. Μέσα σε λίγα μόνο ημέρες ο παλαιστινιακός λαός μετράει εκατοντάδες νέα θύματα της ιμπεριαλιστικής κτηνωδίας».
«Μεθοδικά και χωρίς κανένα δισταγμό το κράτος-δολοφόνος σκοτώνει και τραυματίζει αδιάκριτα άντρες, νεολαίους που αγωνίζονται, έγκυες γυναίκες και μικρά παιδιά, κατεδαφίζει και καταστρέφει σπίτια και άλλες παλαιστινιακές υποδομές. Εφαρμόζει πιστά το ιμπεριαλιστικό σχέδιο για τη «Νέα Μέση Ανατολή», το σχέδιο του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ, για την καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής. Γι’ αυτό τα εγκλήματά του αυτά έχει την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή των ιμπεριαλιστών» σημειώνει η ανακοίνωση.

«Παρούσα στο έγκλημα αυτό και η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι οποία, ακολουθώντας πιστά την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αναβαθμίζει ολόπλευρα τις οικονομικές, πολιτικές και στρατιωτικές σχέσεις της χώρας μας με το Ισραήλ. Οι πιλότοι της ισραηλινής αεροπορίας, που σκορπούν το θάνατο στα παλαιστινιακά εδάφη, εκπαιδεύονται μαζί με τους πιλότους των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, βαθαίνει η στρατιωτική συνεργασία των δύο κρατών».


