in ,

Διαμαρτυρία στην Αριστοστέλους με αίτημα να ανοίξει το νοσοκομείο «Λοιμωδών»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την 3η και την 4η ΥΠΕ, στην Αριστοτέλους, πραγματοποίησαν μέλη του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης ζητώντας να ανοίξει το εγκαταλελειμμένο νοσοκομείο «Λοιμωδών». Πρόκειται για μια κινητοποίηση που στηρίζουν μέλη της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, πολιτικές οργανώσεις, οι δημοτικές κινήσεις Πόλη Ανάποδα και Πόλη Αλλιώς, η Ταξική Πορεία, η Ταξική Αντεπίθεση και άλλες συλλογικότητες.

Οι υγειονομικοί και οι συλλογικότητες ζητούν το άνοιγμα όλων των κλειστών νοσοκομειακών νοσοκομείων της χώρας, το νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων πρώην «Λοιμωδών» και το «Παναγία» ενώ παράλληλα ζητούν να ενταχθεί το Νοσοκομείο 424 στις τακτικές εφημερίες.

Υπενθυμίζεται πως το Νοσοκομείο Λοιμωδών σταμάτησε τη λειτουργία του από το 2013 με απόφαση του τότε Υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη. Εδώ και 8 χρόνια παραμένει κλειστό αφού και στις μέρες της επόμενης κυβέρνησης δεν επαναλειτούργησε παρόλο που παραχωρήθηκε από το Ιταλικό κράτος στο Ελληνικό δημόσιο με το συμβολικό μίσθωμα των 74 ευρώ και τον όρο να λειτουργεί πάντα ως δομή υγείας.

Οι υγειονομικοί διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της υγείας και ζητούν να αρθούν οι αναστολές των υγειονομικών προκειμένου να αντιμετωπίσουν από κοινού τα πανδημικά κύματα.

Τα μέλη του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης υπενθυμίζουν πως η κατάσταση στα νοσοκομεία της πόλης μας είναι μη διαχειρίσιμη. «Θρηνούμε κάθε εβδομάδα εκατόμβες νεκρών λόγω της εγκληματικής επιλογής της κυβέρνησης που πεισματικά εμμένει στην νεοφιλελεύθερη πολιτική της απαξίωσης του δημόσιου συστήματος υγείας αδιαφορώντας για τις προσωπικές τραγωδίες που βιώνουμε καθημερινά εξαιτίας της ανεπάρκειας του ΕΣΥ.

Εξοντωμένοι γιατροί και νοσηλευτές, αναστολές υγειονομικών αντί για προσλήψεις, πριμοδότηση του ιδιωτικού τομέα αντί για επίταξη, περαιτέρω μείωση της χρηματοδότησης για νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, ανυπαρξία ΠΦΥ και επιδημιολογικής επιτήρησης, στοχοποίηση και οικονομική εξόντωση κομματιών της κοινωνίας, συνθέτουν ένα σκηνικό δυστοπικό. Μόνο που δεν πρόκειται για θεατρική παράσταση, πρόκειται για την καθημερινή μας ζωή. Κάποιοι πιστεύουν πως αυτή η ζωή μας αξίζει και προσπαθούν να πείσουν και την κοινωνία γι΄αυτό.

Εμείς τους απαντάμε πως δεν θα επιτρέψουμε να κινδυνεύουν συνεχώς ανθρώπινες ζωές! Δεν θα μείνουμε άπραγοι μπροστά σε αυτή την καταστροφή» σημειώνουν.

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης στα πλαίσια των δράσεων του για την επαναλειτουργία του νοσοκομείου «Λοιμωδών» διοργανώνει την διενέργεια δωρεάν για όλους –εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους- τους κατοίκους της πόλης μας.

Όσοι και όσες θέλουν και χρειάζονται Rapid Test θα μας βρουν την Κυριακή 19/12 από τις 11.00 το πρωί έως τις 13.00 το μεσημέρι στο προαύλιο του νοσοκομείου “Λοιμωδών”.

Το ΚΙΑ ευχαριστεί θερμά τα αλληλέγγυα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης που στήριξαν αυτή την προσπάθεια και τονίζει:

«Να ανοίξει τώρα το “Λοιμωδών”! Στελεχωμένο και εξοπλισμένο. Ο αγώνας αυτός μας χρειάζεται ΟΛΟΥΣ».

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Για ποιους είναι οι ουρές των τραπεζών;

Συγκέντρωση ενάντια στα κλειστά καμπς και τις επαναπροωθήσεις προσφύγων