in

Διακοπή ρεύματος στη ΔΟΥ Αμαρουσίου στη ΔΟΥ που ελέγχει την λίστα Λαγκάρντ

Διακοπή ρεύματος στη ΔΟΥ Αμαρουσίου στη ΔΟΥ που ελέγχει την λίστα Λαγκάρντ

Διεκόπη το πρωί της Τετάρτης η παροχή ρεύματος στη ΔΟΥ Αμαρουσίου, όπου στεγάζονται οι ελεγκτικές υπηρεσίες για υποθέσεις όπως η λίστα Λαγκάρντ και τα εμβάσματα του εξωτερικού.

Η εντολή για διακοπή στην ηλεκτροδότηση δόθηκε απο τη ΔΕΗ λόγω οφειλών επιχειρήσεων που στεγάζονται στο ίδιο κτίριο, υπό ένα κοινό «ρολόι».

Η Νάντια Βαλαβάνη ζήτησε να δοθεί άμεση λύση, επικαλούμενη διαφυγόντα έσοδα για το δημόσιο.

Με παρέμβαση της στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη δήλωσε ότι η διακοπή έγινε καθώς σε όλο το κτίριο υπάρχει ένας μετρητής και ορισμένοι εκ των ιδιοκτητών ή ενοικιαστών δεν πληρώνουν το ποσό που τους αναλογεί εκτιμώντας πως λόγω της εφορίας δεν θα προχωρούσε η ΔΕΗ ποτέ σε διακοπή. Μάλιστα σύμφωνα με την κ. Βαλαβάνη, ο διαχειριστής μπήκε σε ρύθμιση τον Δεκέμβριο ωστόσο δεν πλήρωσε ποτέ και καμία δόση με αποτέλεσμα το συνολικό ποσό να πλησιάζει το 1,5 εκατ. ευρώ. Πλέον η ΔΕΗ περιμένει από το διαχειριστή την καταβολή κάποιου ποσού για να ξεκινήσει νέα ρύθμιση.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Mega η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, ενδεικτικά, το πρωί της Τετάρτης επιχειρηματίας που ήθελε να ρυθμίσει οφειλές ύψους 2 εκατ. ευρώ δεν εξυπηρετήθηκε λόγω της διακοπής ρεύματος. 

Η ΔΕΗ για τη διακοπή ρεύματος στo Κέντρο Έλεγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου

Στη Διαχείριση του κτηρίου όπου στεγάζονται και δύο Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων και το Κέντρο Έλεγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου “ρίχνει” την ευθύνη για τη διακοπή ρεύματος η ΔΕΗ, με ανακοίνωσή της.

Η ΔΕΗ διευκρινίζει ότι εκδίδει ένα συνολικό λογαριασμό επ’ ονόματι της Διαχείρισης, στο κτιριακό συγκρότημα ATRINA (Κηφισίας 32 – Μαρούσι).

Σημειώνει ακόμα πως από όσο γνωρίζει οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών που στεγάζονται στο συγκεκριμένο κτήριο καταβάλλουν το σύνολο των οφειλών τους προς τη Διαχείριση.

“Εικάζεται βάσιμα ότι και άλλοι ενοικιαστές είναι επίσης συνεπείς απέναντι στη Διαχείριση του κτιριακού συγκροτήματος. Η Διαχείριση όμως δεν καταβάλλει τα ποσά που οφείλει από κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος προς τη ΔΕΗ, με αποτέλεσμα σήμερα η οφειλή της να ανέρχεται σε €1.388.404.” αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση.

Η ΔΕΗ επισημαίνει, ότι τελευταία φορά, το Δεκέμβριο του 2014, ανταποκρίθηκε θετικά σε σχετικό αίτημα του Διαχειριστή και ενέκρινε νέο διακανονισμό για τη ληξιπρόθεσμη οφειλή που στις 31/11/14 είχε ανέλθει σε €1.276.476.

“Όμως, ο Διαχειριστής του κτηρίου, δεν κατέβαλε καμία από τις δόσεις της ρύθμισης, ούτε εξόφλησε τις τρέχουσες καταναλώσεις των επόμενων μηνών, με αποτέλεσμα η ληξιπρόθεσμη οφειλή του, αντί σήμερα να έχει μειωθεί σημαντικά όπως προέβλεπε ο διακανονισμός, να έχει εκτιναχθεί σε € 1.388.404. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μετά και από σχετικές ειδοποιήσεις για τήρηση των υποχρεώσεων, η ΔΕΗ να προχωρήσει σε διακοπή ηλεκτροδότησης του κτιριακού συγκροτήματος.

Σήμερα και μετά από ενέργειες των Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών που στεγάζονται στο κτιριακό συγκρότημα συγκεντρώθηκαν από κάποιους ενοικιαστές €120.000, τα οποία κατατέθηκαν στη ΔΕΗ. Κατόπιν αυτής της εξέλιξης η επιχείρηση προχώρησε σε άμεση επανασύνδεση”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ δεν θα στηρίξει την κυβέρνηση ακόμη και σε ενδεχόμενο ρήξης και εξόδου από το ευρώ

Δ. Μάρδας: Προβλήματα ρευστότητας από τότε που αναλάβαμε, στόχος μας τα 2.5 δισ ως το Μάϊο