“Δεν θα απελαθούν τα θύματα της Μανωλάδας” υποσχέθηκε ο Δένδιας

Το αστυνομικό τμήμα Βάρδας Ηλείας, το οποίο διεξάγει την προανακριση για την αιματηρή εγκληματική επίθεση εναντίον μεταναστών εργατών στη Νέα Μανωλάδα, επισκέφθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας με συνοδεία πολυάριθμου κλιμακίου αστυνομικών και επιθεωρητών του υπουργείου Εργασίας γα να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών.

«Αυτό που συνέβη εδώ όχι μόνο αντίκειται στη νομιμότητα, αντίκειται ευθέως στην ιδέα της ανθρωπιάς. Είναι παντελώς απαράδεκτο και δεν έχει καμία σχέση με την ευρύτερη κουλτούρα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κοινωνίας», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Δένδιας, προσθέτοντας:  «Σε ό,τι αφορά το θεσμικό πλαίσιο, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα με πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας Γ.Βρούτση πέρασε σχετική διάταξη που επιτρέπει στην αστυνομία να ελέγχει τα θέματα της ανασφάλιστης εργασίας. Το νομοθέτημα υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν έχω όμως την παραμικρή δυσκολία να αποδεχθώ ότι όσον αφορά το ευρύτερο κράτος, ότι δεν υπήρξε πάντα παρόν, γι’ αυτό χρειάζονται οι μεταρρυθμίσεις που γίνονται».
 
Επίσης, υπογράμμισε πως «ουδείς από τα θύματα κρατείται ή υπάρχει πιθανότητα να απελαθεί». Όπως τόνισε στη συνέχεια, «έχω την ευχέρεια να δώσω στα θύματα αυτό το καθεστώς που θα τα προστατεύσει από την απέλαση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αθώος ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

Μηδενισμός και -3 για την ΑΕΚ