in

Δ. Θεσσαλονίκης: Αποσύρθηκε η εισήγηση για την απευθείας ανάθεση εκδήλωσης στην Μακεδονία

Δ. Θεσσαλονίκης: Αποσύρθηκε η εισήγηση για την απευθείας ανάθεση εκδήλωσης στην Μακεδονία

Αποσύρθηκε τελικά από την ημερήσια διάταξη του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης το θέμα της «διοργάνωσης εκδήλωσης για την ανάδειξη και τα εγκαίνια του πεζοδρόμου της Αγίας Σοφίας» με απ’ ευθείας ανάθεση στη Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική Α.Ε.

Στην τοποθέτησή του κατά τη συνεδρίαση της δημοτικής παράταξης (σσ «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Οφείλουμε να απεμπλέξουμε το Εκδοτικό Συγκρότημα και την ιστορική εφημερίδα της Θεσσαλονίκης «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» -μια εφημερίδα που ιδρύθηκε το 1911- από το εν λόγω θέμα. Πρέπει να διαφυλάξουμε τη σχέση μας με τα μέσα ενημέρωσης από εντάσεις ή από αιωρούμενες υπόνοιες περί χαριστικών πράξεων».

«Η εισφορά του ποσού που προβλέπεται στην εισήγηση για τη διοργάνωση της εκδήλωσης προφανώς δεν σώζει το έντυπο ούτε ανακουφίζει την ιδιοκτησία από τα οικονομικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει», πρόσθεσε.

« Τιμούμε τους ανθρώπους –δημοσιογράφους και διοικητικό προσωπικό- οι οποίοι μάχονται για τη διατήρηση της ιστορικής εφημερίδας, την ενίσχυση και την άνοδό της», ανέφερε επίσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο Δήμος έχει το δικαίωμα να συνεργάζεται με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης –έντυπα και ηλεκτρονικά. Η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη από την ύπαρξή τους και όλοι πρέπει να συμβάλλουμε στην ενίσχυσή τους. Κυρίως από τα έντυπα μέσα που είναι αυτά που αντιμετωπίζουν σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα και δυσκολίες λόγω της οικονομικής κρίσης, εφ’ όσον έχουν ως μέλημά τους να διατηρούν τις θέσεις εργασίας –τόσο των δημοσιογράφων όσο και του διοικητικού προσωπικού».

Υπό την έννοια αυτή, συνεχίζει ο ίδιος, «πρέπει να υπάρχει ακώλυτη σχέση συνεργασίας με όλους, χωρίς να επηρεάζεται η αυτοτέλεια και η ελευθερία του τύπου». «Η σχέση αυτή πρέπει να διέρχεται από την υιοθέτηση πρακτικών που δεν σχετίζονται με οικονομικές ενισχύσεις αλλά με συνεργασίες σε συγκεκριμένα θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος που αφορούν τους πολίτες και τη δράση του Δήμου Θεσσαλονίκης. Και προφανώς, η εκπόνηση και η εκτέλεση της επικοινωνιακής πολιτικής για την ενημέρωση των πολιτών θα πρέπει να είναι ισομερώς κατανεμημένη», συμπλήρωσε.

«Για τους παραπάνω λόγους, το συγκεκριμένο θέμα, με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε, αδικεί την προσπάθεια για την επίτευξη αμοιβαίως επωφελών συνεργασιών με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και βέβαια με το ιστορικό εκδοτικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Όλα πρέπει να γίνονται με σύμπλευση και ομοφωνία των παραγόντων του Δήμου -συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης», σημείωσε επίσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εντός πέντε ημερών η βελτίωση της κατάστασης στη Μυτιλήνη εκτιμά ο Γ. Μουζάλας

Βρυξέλλες: Στους δρόμους 5.000 αγρότες με 1.000 τρακτέρ