Ξύλο στα Εξάρχεια μετά την πορεία - Αστυνομικοί χτύπησαν δημοσιογράφο

Επεισόδια έλαβαν χώρα το βράδυ της Κυριακής, στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Επιχειρώντας να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους και να τους απομακρύνουν από την περιοχή, οι αστυνομικοί δεν δίστασαν να στραφούν εναντίον τους, απωθώντας αλλά και χτυπώντας τους απρόκλητα, ενώ προέβησαν και σε εκτεταμένη χρήση χημικών.

Από την οργή των αστυνομικών δεν γλίτωσαν οι άνθρωποι των ΜΜΕ. Μεταξύ αυτών, ο δημοσιογράφος Μάριος Αραβαντινός χτυπήθηκε στο αριστερό του χέρι από άντρα των ΜΑΤ με γκλομπ, ενώ άλλος αστυνομικός έπεσε πάνω του με την ασπίδα του. 

Τραυματίας νεαρή γυναίκα από απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στα Εξάρχεια

Μια νεαρή γυναίκα, τραυματισμένη μετά από απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ με το κεφάλι της να αιμορραγεί, διηγείται τι ακριβώς συνέβη.

Όπως αναφέρει η ίδια από το νοσοκομείο που βρίσκεται μιλώντας σε δημοσιογράφους "έτσι όπως καθόμουνα με κάτι παιδιά, έρχονται κάτι παιδιά και φωνάζουν έρχονται οι μπάτσοι. Εγώ κάνω στην άκρη, δεν ήξερα τι να κάνω και με στριμώχνουν σε μια γωνία. Με βαράνε με τα γκλομπ, με τις ασπίδες, με κλωτσάνε.

"Τους λέω βοήθεια παιδιά τρέχει αίμα. Και ουσιαστικά τίποτα. Συνεχίσανε… Και μετά συνεχίσανε προς τα πάνω. Εμένα πετιόταν αίμα παντού και με βοήθησαν κάτι παιδιά να γλιτώσω. Αυτό”.

Συνολικά 28 συλλήψεις

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 20 συλλήψεις και 13 προσαγωγές. Μαζί με τις 8 συλλήψεις που προηγήθηκαν στα Εξάρχεια και έγιναν κατά τη διάρκεια της πορείας, συνολικά η ΕΛ.ΑΣ. προέβη την Κυριακή σε 28 συλλήψεις.

Το κυνηγητό και οι συγκρούσεις των συγκεντρωμένων έγινε μέσα στα στενά των Εξαρχείων. Πάνω από την περιοχή πετούσε συνεχώς ένα ελικόπτερο της αστυνομίας.

Πληροφορίες: efsyn.gr

Φωτογραφία: EUROKINISSI