Ξενοφοβική διαμαρτυρία στη Νάουσα ενάντια στους πρόσφυγες

Πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες ακραίων κύκλων κατά των αφίξεων προσφύγων και μεταναστών στη Βόρεια Ελλάδα με την περιοχή της Νάουσας να παίρνει σειρά το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ περίπου 100 κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στις 21.30 στην διασταύρωση του σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης, πιθανότατα για να εμποδίσουν την έλευση λεωφορείων που μεταφέρουν αιτούντες άσυλο, ύστερα από σχετική πληροφορία που φαίνεται να κυκλοφόρησε και τελικώς αποδείχθηκε αναληθής.

Οι διαμαρτυρόμενοι παρέμειναν εκεί μέχρι τη 1 τα μεσάνυχτα, όταν και αποχώρησαν, ενώ, σύμφωνα με τοπικά μέσα ορισμένοι έκαναν… περιπολία και μπροστά από ξενοδοχεία που φιλοξενούν ήδη πρόσφυγες και μετανάστες ώστε να τους δείξουν πως είναι ανεπιθύμητοι.

Για τις τελευταίες εξελίξεις εξέδωσε ανακοίνωση η δημοτική αρχή Νάουσας αναφέροντας ότι τις προηγούμενες μέρες εγκαταστάθηκαν σε δύο ξενοδοχειακές μονάδες της πόλης 193 πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσα τους πολλά παιδιά και ενημερώνοντας πως δεν υπάρχει πρόβλεψη για μεταφορά κι άλλων στην περιοχή.

Η ανακοίνωση του δήμου:

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε σήμερα ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Νικόλας Καρανικόλας από το Υπουργείο Εσωτερικών  και εκπροσώπους των ξενοδόχων, τις προηγούμενες ημέρες σε  δύο ξενοδοχεία της Νάουσας έχουν έρθει συνολικά 193 πρόσφυγες – μετανάστες.

Συγκεκριμένα,  στην μια ξενοδοχειακή μονάδα διαμένουν συνολικά 115 άτομα, εκ των οποίων 70 παιδιά και νεογέννητα βρέφη, καθώς και 45 ενήλικες γονείς και ηλικιωμένοι.

Αντίστοιχα, στην δεύτερη ξενοδοχειακή μονάδα διαμένουν συνολικά 78 άτομα, εκ των οποίων 50 γονείς και ηλικιωμένοι, 20 παιδιά και 8 βρέφη κάτω των 3 ετών.

Επισημαίνεται ότι η έλευση των οικογενειών των μεταναστών συμφωνήθηκε μεταξύ των ιδιωτών ξενοδόχων και του Υπουργείου Εσωτερικών. 

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα Δευτέρα 4 Νοεμβρίου  ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Νικόλας  Καρανικόλας με το Υπουργείο Εσωτερικών έλαβε την προφορική δέσμευση  ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός για την έλευση επιπλέον μεταναστών στη Νάουσα.

Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Νάουσας παρακολουθεί το θέμα και βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το Υπουργείο Εσωτερικών,  τους ξενοδόχους της πόλης, τις αστυνομικές αρχές και τους αρμόδιους φορείς για την ομαλή διαμονή των οικογενειών των προσφύγων – μεταναστών στην περιοχή.