Βεβηλώθηκε από ακροδεξιούς το μνημείο των μαχητών του Ε.Λ.Α.Σ. στη Θεσσαλονίκη

Στόχος ακροδεξιών έπεσε για ακόμη μια φορά τα ξημερώματα της Δευτέρας το μνημείο των μαχητών του Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού στη Θεσσαλονίκη, που βρίσκεται κοντά στον Λευκό Πύργο.

Την φωτογραφία του βεβηλωμένου μνημείου δημοσίευσε στη σελίδα του στο facebook ο δημοσιογράφος Χρήστος Αβραμίδης και όπως επισημαίνει στην λεζάντα:

« Ξημερώνει Δευτέρα. Συμπληρώνονται 5 μέρες από την σύλληψη των αντιφασιστών και το σβήσιμο του συνθήματος από την κολώνα κοντά στον Λ. Πύργο. Συμπληρώνονται επίσης 9 μέρες από όταν γράφτηκαν τα στοχάδια.

Πάω μια βόλτα να δω τι κατάσταση επικρατεί. Με μεγάλη μου λύπη βλέπω πως όχι μόνο ο Δήμος/κράτος δεν έχουν σβήσει τα στοχάδια, αλλά σήμερα βεβηλώθηκε ξανά το μνημείο απελευθέρωσης της πόλης από το ΕΑΜ, καθώς οι φασίστες έγραψαν πάνω του κάτι που θα μπορούσε να αποδοθεί ως «Εβραίοι, Κομμούνια» και παραπέμπει στο γνωστό ναζιστικό σύνθημα.

Προφανώς θα προτιμούσαν την χώρα τους υπό κατοχή, παρά την απελευθέρωση από τον Λαικό Στρατό του ΕΑΜ.

Αναρωτιέμαι λοιπόν: Πέρασε ένα συνεργείο καθαρισμού και πήγε στην κολώνα; Τόσος κόπος ήταν να σβήσει το στοχάδι από το διπλανό δέντρο και απ'το γραμματοκιβώτιο;

Επίσης, με πρόφαση την καθαριότητα των τοίχων το κράτος συνέλαβε και χτύπησε τόσους ανθρώπους. Δεν τους νοιάζει καθόλου να κρατήσουν τα προσχήματα; Να κρύψουν τα κίνητρά τους, δείχνοντας στον πιο ανυποψίαστο ότι ντεμέκ για την καθαριότητα έγινε όλο αυτό και όχι από εκδίκητικότητα στους αντιφασίστες;

Αμφιταλαντεύτηκα πολύ αν θα κάνω αυτό το ποστ, μήπως βγει μια ψευδής εικόνα ότι επειδή τα σύμβολά τους παραμένουν οι φασίστες είναι παντοδύναμοι. Συμβαίνει όμως το ακριβώς αντίθετο. Μόνο με τις πλάτες της αστυνομίας μπορούν.

Αν το κράτος είχε αφήσει τους αντιφασίστες, τα ναζιστικά σύμβολα θα είχαν σβηστεί. Όμως το κράτος άφησε τους φασίστες να τα γράψουν, αλλά εμπόδισε τους αντιφασίστες να τα σβήσουν. 

Η Ιστορία του Αγ. Παντελεήμονα σε σμίκρυνση.

Επίσης, προφανώς αφού το κράτος δεν έχει καμία διάθεση να καθαρίσει την πόλη από τα σύμβολα της λευκής ανωτερότητας, τότε θα πρέπει να πάμε εμείς.

Όλοι αύριο στην πορεία για τη δολοφονία του Zak από έναν μαυραγορίτη, έναν φασίστα και μια ένοπλη συμμορία που κυκλοφορεί με μηχανές... Να διαδηλώσουμε και μετά να πάμε στην παραλία να σβήσουμε στοχάδια».