Τα ΕΛΤΑ, ο συνωστισμός και η υποβάθμιση τους

Από την πρώτη μέρα εφαρμογής των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, τις συστάσεις για τις αποστάσεις που πρέπει να κρατούνται στις ουρές των τραπεζών και των δημόσιων υπηρεσιών, στα ΕΛΤΑ της Δελφών στην ανατολική Θεσσαλονίκη παρουσιάζεται η παραπάνω εικόνα.

Δεκάδες πολίτες περιμένουν έξω από το κατάστημα των ΕΛΤΑ να εξυπηρετηθούν, μιας και για την ασφάλεια των εργαζομένων η είσοδος σε αυτό γίνεται σταδιακά. Πολλές φορές μάλιστα δεν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας με την απαιτούμενη απόσταση, ενώ άλλες οι πολίτες περιμένουν στη μέση του δρόμου, με κίνδυνο να τους τραυματίσει διερχόμενο όχημα.

Πάντως, τις μέρες της πανδημίας του κορονοϊού, οι πολίτες χρειάζονται και χρησιμοποιούν τα δημόσια Ελληνικά Ταχυδρομεία. Για να πάρει δέμα από το χωριό, έγγραφα από το εξωτερικό, λεφτά από τους γονείς. Οι πολίτες συνωστίζονται έξω από τα ΕΛΤΑ γιατί τους παρέχουν μια αναγκαία υπηρεσία.

Είναι τα ίδια Ελληνικά Ταχυδρομεία που η κυβέρνηση θέλει να περιορίσει και στο τέλος της ημέρας να πουλήσει σε ιδιώτες. Τους τελευταίους μήνες υπήρξαν απολύσεις και κλείσιμο καταστημάτων, με χαρακτηριστικότερο αυτό της Εθνικής Αμύνης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε απεργίες φωνάζοντας ότι τα ΕΛΤΑ οδηγούνται σε πλήρη μαρασμό, ενώ οι ίδιοι μετά τις απολύσεις καλούνται να καλύψουν περισσότερες ανάγκες της επιχείρησης.

ΙΜ

*Ημερομηνία λήψης της φωτογραφίας, Τρίτη 7 Απριλίου