ΣΥΡΙΖΑ Πανεπιστημιακών: «Ξέπλυμα» του Β. Παπαγεωργόπουλου από δήμο Θεσσαλονίκης και TV100

Η Οργάνωση Πανεπιστημιακών  ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την οργανωμένη, όπως λέει, «προσπάθεια αναβίωσης του αμαρτωλού καθεστώτος της πιο συντηρητικής και «βαθιάς» δεξιάς στην πόλη».

Αιχμή του δόρατος σύμφωνα με την ανακοίνωση είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Δημοτική Τηλεόραση. «Καταδικάζουμε απερίφραστα τη θλιβερή επιχείρηση «ξεπλύματος» του τελεσίδικα καταδικασμένου πρώην δημάρχου, Β. Παπαγεωργόπουλου, από τον σημερινό δήμαρχο, Κ. Ζέρβα» τονίζει η ΟΜ Πανεπιστημιακών.

Η ανακοίνωση συνεχίζει:

«Τα γεγονότα είναι γνωστά: με πρόσχημα μια εκπομπή της TV100, δήθεν «περί δικαιοσύνης», παγιδεύθηκαν και εξαπατήθηκαν γνωστοί καθηγητές Πανεπιστημίου και έγκριτοι νομικοί, για να μιλήσει και να «ξεπλυθεί» ο κ. Παπαγεωργόπουλος. Δηλαδή ο δήμαρχος που καταδικάστηκε, μαζί με τους συνεργάτες του, για τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που έκλεψαν και που μέχρι και σήμερα ακόμη τα πληρώνουμε όλοι οι δημότες.

Στο διάστημα που μεσολάβησε από την εκπομπή δεν υπήρξε καμία δήλωση από τη μεριά της διοίκησης του Δήμου. Αντίθετα φαίνεται ότι οι ενέργειες όπως αυτή επικροτούνται.  Αναρωτιόμαστε λοιπόν ποια θα είναι η συνέχεια. Μήπως πρόκειται να πάρει σειρά στο «ξέπλυμα» ο έτερος καταδικασμένος, ο πρώην νομάρχης Π. Ψωμιάδης;

Αποκλειστικά υπεύθυνος για την αντιδημοκρατική αυτή κατρακύλα είναι ο κ. Ζέρβας, που αποφάσισε να μαζέψει γύρω του τα «ορφανά» του «συστήματος» Παπαγεωργόπουλου. Όμως, τα δημοτικά μέσα ενημέρωσης δεν είναι τσιφλίκι του κ. Ζέρβα, διότι τα χρηματοδοτούμε αδρά όλοι οι δημότες με τις δημοτικές εισφορές και τα τέλη που πληρώνουμε άοκνα.

Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της Θεσσαλονίκης, ανεξαρτήτως πολιτικής και κομματικής προτίμησης, να αντιταχθούν αποφασιστικά στις ανήθικες μεθοδεύσεις του δημάρχου και στην επιχειρούμενη παλινόρθωση του φαύλου παλαιού καθεστώτος, που είναι οριστικά καταδικασμένο στα Δικαστήρια και κυρίως στη συνείδηση των πολιτών».