Συνολικά 56 πρόσφυγες και μετανάστες συνέλαβε η ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη

Ταλαιπωρία και αβεβαιότητα δίχως τέλος για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που φεύγουν από τη χώρα τους για μια καλύτερη ζωή. Όχι μόνο δεν τους υποδεχόμαστε παρέχοντας αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης αλλά τους συλλαμβάνουμε επειδή δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα νόμιμης διαμονής στη χώρα.  

Την Τετάρτη η Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε επιχείρηση στην περιοχή του κέντρου φιλοξενίας Διαβατών αλλά και του Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν 56 πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στην χώρα χωρίς τα σχετικά έγγραφα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη (15-01-2020) κατά τις ώρες 09.30 έως 15.30 σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή συναδέλφων τους από τις Διευθύνσεις Άμεσης Δράσης και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Η επιχειρησιακή δράση έλαβε χώρα στην ευρύτερη περιοχή των Διαβατών, πέριξ της δομής φιλοξενίας πρώην στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου, καθώς και στις Σιδηροδρομικές Εγκαταστάσεις (Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός, σταθμός Διαλογής).

Κατά τη διάρκεια της παραπάνω επιχείρησης, ελέγχθησαν συνολικά (115) αλλοδαποί, εκ των οποίων συνελήφθησαν (56), καθώς δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα και οδηγήθηκαν σε Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης».

Φωτογραφία αρχείου: Δημήτρης Τοσίδης/ alterthess