Συνελήφθη Τούρκος δημοσιογράφος που επέκρινε την στρατιωτική εισβολή στη Συρία

Οι τούρκικες αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τον επικεφαλής του ιστότοπου της τουρκικής εφημερίδας Birgun, Χακάν Ντεμίρ.

Ο ίδιος είχε δημοσιεύσει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες κατά την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση έχασαν τη ζωή τους άμαχοι.

Η σύλληψη αυτή γίνεται την ώρα που οι τούρκικες αρχές έχουν ξεκινήσει εκστρατεία εναντίον όσων επικρίνουν στο Διαδίκτυο τη στρατιωτική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εφημερίδας η σύλληψη έγινε στο σπίτι του δημοσιογράφου.

«Ο υπεύθυνος του ιστότοπού μας Χακάν Ντεμίρ τέθηκε υπό κράτηση αφού συνελήφθη στο σπίτι του νωρίτερα σήμερα», ανέφερε η εφημερίδα Birgun σε ανακοίνωσή της.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «πιστεύουμε πως η σύλληψή του συνδέεται με τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στον ιστότοπό μας».

Αυτό που δεν διευκρινίζεται είναι ποια άρθρα ενδέχεται να προκάλεσαν την αντίδραση των τουρκικών Αρχών, όμως η εφημερίδα δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις χθες μετά τη δημοσιοποίηση πληροφορίων για νεκρούς αμάχους, κάτι που διαψεύδεται από την κυβέρνηση.

Η BirGün είναι μια μικρή, αριστερή εφημερίδα της αντιπολίτευσης η οποία βρίσκεται συχνά στο στόχαστρο των Αρχών της Τουρκίας. Εκτός από τον Χακάν Ντεμίρ, στο επίκεντρο των ερευνών είναι και 78 χρήστες του διαδικτύου που φέρονται να «διέσπειραν προπαγάνδα» σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σημειώνεται ότι όσο διαρκούσε η προηγούμενη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη Συρία οι Αρχές είχαν συλλάβει πολλές εκατοντάδες πολίτες με την κατηγορία της «διασποράς τρομοκρατικής προπαγάνδας».