Σε δίκη οδηγούνται σήμερα άλλοι 10 πολίτες από το Βόλο και τη Λάρισα επειδή συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις των περασμένων ετών ενάντια στα διοδια.
Σημειώνεται πως; από τις αρχές του χρόνου σε μαζικές δίκες έχουν οδηγεί δεκάδες πολίτες από τη Θεσσαλία, μέλη των πρωτοβουλιών ενάντια στα διόδια, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για:
– Επιβουλή της δημόσιας τάξης
– Εγκλήματα κατά της ασφάλειας των συγκοινωνιών
– Εγκλήματα κατά της προσωπικής ελευθερίας
Παράλληλα, σε συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τα δικαστήρια της Λάρισας στις 10:00 καλεί Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Διωκόμενους και Υπεράσπισης των Πολιτικών Ελευθεριών και Δημοκρατικών Δικαιωμάτων ζητώντας να αποσυρθούν οι διώξεις και να αθωωθούν οι κατηγορούμενοι.
Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση, “το αίτημα για δημόσιους δρόμους χωρίς διόδια και η κατάργηση όλων των ληστρικών συμβάσεων είναι επίκαιρο όσο ποτέ” και “ο αγώνας ενάντια στα κάθε λογής χαράτσια και στις πολιτικές που κλέβουν την ζωή μας είναι επιτακτικά αναγκαίος”.
