Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΟΤΕ-Σιωπή από τα ΜΜΕ

Συνεχίζονται και σήμερα οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον όμιλο ΟΤΕ, οι οποίες ξεκίνησαν στις 21 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνονται στις 12 Γενάρη.

Πρόκειται για μια απεργία σε έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους της χώρας η οποία έχει εξαφανιστεί από τα δελτία ειδήσεων. Μάλιστα η ΟΜΕ-ΟΤΕ έχει ζητήσει με επιστολή της προς την ΕΣΗΕΑ ήδη από τις 27 Δεκεμβρίου μια στοιχειώδη εφαρμογή των κανόνων δεοντολογίας.

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ θυμίζει ότι η Διοίκηση του Ομίλου από την αρχή της διαδικασίας διαπραγμάτευσης αρνείται τα αυτονόητα και θέλει να προβαίνει σε ΣΣΕ με μονοετή διάρκεια δηλαδή, «ανερυθρίαστα προτείνει συλλογική σύμβαση με απολύσεις κάθε Χριστούγεννα», και περικοπές. 

Μάλιστα παραμονή Πρωτοχρονιάς προχώρησε σε ομαδικές απολύσεις έξι εργαζομένων, εκ των οποίων μία ανακλήθηκε χθες έτσι ώστε η διοίκηση του ΟΤΕ να συμβιβαστεί με τον συνδικαλιστικό νόμο καθώς ο απολυθείς είναι μέλος του Δ.Σ. Ωστόσο η ΟΜΕ-ΟΤΕ επιμένει στην ανάκληση και των υπολοίπων απολύσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΜΕ-ΟΤΕ “Για πρώτη φορά στην ιστορία του ΟΤΕ η Διοίκηση έβαψε τα χέρια της με αίμα προβαίνοντας σε ομαδικές απολύσεις έξι εργαζομένων, επιβεβαιώνοντας πως όλη η εθελουσία ήταν μια συγκεκαλυμμένη ομαδική απόλυση. Έγραψε η Διοίκηση αυτή την πιο μελανή σελίδα στην ιστορία του Οργανισμού μέχρι σήμερα. Ντροπή! Δεν δίστασαν ακόμη να παραβιάσουν και τον συνδικαλιστικό νόμο απολύοντας μέλος ΔΣ.”

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ καλεί την Διοίκηση να προσέλθει με πλαίσιο μη απολύσεων για να προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης.

Τα αιτήματα των κινητοποιήσεων αφορούν ακόμη ουσιαστικές αυξήσεις για όλους, υπογραφή ΣΣΕ στις θυγατρικές, Ενσωμάτωση των νέων συναδέλφων στα μισθολόγια πριν το 2015, διασφάλιση από απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους, τριετή ΣΣΕ, επαναφορά των μισθολογικών κλιμακίων.

Αύριο θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας για να εξετάσει τα νέα δεδομένα μετά και την πρώτη φάση των απεργιακών κινητοποιήσεων.