Συνεχίζεται η απεργία διαρκείας στον ΟΤΕ – Σιωπή από τα περισσότερα ΜΜΕ

Σε πρόσφατη συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΕ-ΟΤΕ αποφάσισε τη συνέχιση της Απεργίας σε όλο τον Όμιλο ΟΤΕ έως τις 12/01/2020 όπως έχει εξαγγελθεί. Στις 13/01/2020 θα πραγματοποιήσουν τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας.

Οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ βρίσκονται σε κινητοποιήσεις μετά τις απολύσεις που ανακοίνωσε η διοίκηση της κερδοφόρας εταιρείας. Ωστόσο, παρά την απεργία διαρκείας τα περισσότερα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν την προβάλουν. Προτιμούν να παίρνουν διαφημίσεις από τον ΟΤΕ και παραβλέπουν την δημοσιογραφική δεοντολογία για ακόμη μια φορά.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Εργαζομένων η διοίκηση του ΟΤΕ βρίσκεται σε πανικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΜΕ-ΟΤΕ:

Η πρωτοφανής συμμετοχή των εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις που συνεχίζονται και την επόμενη βδομάδα για την υπογραφή ΣΣΕ στον ΟΤΕ και το δίκαιο των αιτημάτων μας έχει οδηγήσει τη Διοίκηση σε πλήρη πανικό.

Το σχέδιο διαχείρισης κρίσης της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, με δικηγορικά γραφεία και στοχευμένα δημοσιεύματα, πέφτει στο κενό, αφού δεν κατάφερε ούτε την κοινή γνώμη να στρέψει εναντίον ούτε τους εργαζόμενους να πτοήσει. Στο σχέδιο αυτό, για διάσπαση των εργαζομένων, είναι και η χτεσινή καταιγίδα τηλεφωνημάτων προϊσταμένων να επιστρέψουν στη δουλειά λέγοντάς τους πως δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο απόλυσης, θα πάρουν μεγάλες αυξήσεις και άλλες πολλές προφορικές υποσχέσεις που κάποια στιγμή στο μέλλον θα υλοποιηθούν. Υποσχέσεις σαν εκείνες που έχουν αθετήσει στο παρελθόν.

Η μόνη εγγύηση, κύριοι της Διοίκησης, είναι η υπογραφή ΣΣΕ έτσι όπως σας καταθέσαμε στην τελευταία συνάντηση και με το μισθολόγιο που προτείναμε αλλά και η τήρηση της υπογραφής της εκ μέρους σας. Από χτες επίσης πλήθος εργολάβων έχουν αναλάβει έργο στο δίκτυο προκειμένου να σπάσουν τον απεργιακό μας αγώνα.Έχουμε προειδοποιήσει πως κάθε παρέμβαση στο ενεργό δίκτυο από εργολάβους θα ελεγχθεί ως προς τη νομιμότητά της. Το διακύβευμα είναι τα ατομικά συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών και σε αυτά οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ είναι ταγμένοι.

Κανένας εμφανής ή αφανής απεργοσπαστικός μηχανισμός δεν θα μείνει χωρίς έλεγχο.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΟΜΕ-ΟΤΕ

5/01/2020