Συμβολική κατάληψη στη Νέα τηλεόραση Κρήτης-«Ραντεβού στους δρόμους»

Τη Νέα Τηλεόραση στην Κρήτη κατέλαβαν συμβολικά το βράδυ της Πέμπτης και στην διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στις καταλήψεις κτιρίων.

Κατά τη διάρκειά της προβλήθηκε πολιτικό μήνυμα της Συνέλευσης Αλληλεγγύης σχετικά με την ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που δίνει διορία 15 ημερών για εκκένωση των καταλήψεων.

Το κείμενο της Συνέλευσης Αλληλεγγύης σε καταλήψεις και πρόσφυγες:

20 – 11 – 2019 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ

Καλούνται όσοι εκμεταλλεύονται εργασία να αυξήσουν τους μισθούς κατά 200%, μειώνοντας αναλόγως τα ωράρια ή να προχωρήσουν στη συλλογική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής που κατέχουν κλέβοντας τον ανθρώπινο μόχθο.

Καλούνται επίσης να παραιτηθούν άμεσα από κάθε πολιτική ιδιότητα όσοι παρανόμως παραβιάζουν τις διεθνείς συνθήκες προστασίας των προσφύγων δολοφονώντας τους, φυλακίζοντας και απαγάγοντας ακόμα και παιδιά για να τα κλείσουν σε απάνθρωπα κλειστά κέντρα κράτησης χωρίς πρόσβαση στην υγεία και την παιδεία.

Καλούνται όσοι απελαύνουν πρόσφυγες να εγκαταλείψουν τη χώρα και να παραδώσουν τις αρμοδιότητες για την προστασία των προσφυγικών ζωών στα διεθνή κινήματα αλληλεγγύης.

Η προθεσμία για την υλοποίηση των εντολών μας είναι 15 ημέρες από την δημοσίευση της παρούσης στον τύπο. Αλλιώς δεν θα τα πάμε καλά… γλυκά το λέμε.

Ραντεβού στους δρόμους

Συνέλευση Αλληλεγγύης σε Πρόσφυγες και Καταλήψεις

Το video της παρέμβασης