Στο Λονδίνο ο Γ. Βαρουφάκης για την μη έκδοση του Τζούλιαν Ασάνζ

Στην μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας στο Λονδίνο για την μη έκδοση του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ θα μετέχει ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στις 11.30 πμ.

Στην πορεία αυτή έχουν δηλώσει συμμετοχή πολύ μεγάλες προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου όπως οι Roger Waters των Pink Floyd, o Brian Eno, η Christine Hynde των Pretenders, η ράπερ Μ.Ι.Α., οι Lowkey και Vivienne westwood ενώ θα είναι και ο πατέρας του Ασάνζ John Shipton, όπως επίσης και η αρσιχυντάκτρια των Wikileakes Kristin Hrafnsson και δημοσιογράφοι όπως ο tariq ali κ.α.

Κεντρικό σύνθημα της μεγάλης αυτής πορείας θα είναι «Η ελευθερία του τύπου απειλείται – η ελευθερία του τύπου είναι η δική μου ελευθερία – Να μην εκδοθεί ο Ασσάνζ».

Την επομένη ημέρα, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης θα επισκεφθεί στη φυλακή τον Τζούλιους Ασάνζ για να του μεταφέρει την συμπαράσταση όλων των δημοκρατικών πολιτών που ανησυχούν σοβαρά για την πορεία της δημοκρατίας στον πλανήτη μας.

Να υπογραμμισθεί επίσης ότι το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι το DiEM25/ΜέΡΑ25 θα πραγματοποιήσει εκδήλωση μπροστά στο κτίριο της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, στην οδό Πλουτάρχου 1 - ενώ θα υπάρξει προσυγκέντρωση στις 11.30 π.μ. μπροστά στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20.To DiEM25 απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε εκδήλωση συμπαράστασης στον ιδρυτή των Wikileaks Julian Assange ενόψει της έναρξης της δίκης του που θα αρχίσει στις 24 Φεβρουαρίου στο Λονδίνο.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα θα γίνει παράλληλα με την πορεία διαμαρτυρίας (από την πρεσβεία της Αυστραλίας μέχρι την πλατεία του Κοινοβουλίου) που οργανώνει στο Λονδίνο στις 22/2/2020 η Καμπάνια για την μη έκδοση του Julian Assange. Και οι δύο εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης υπέρ του Julian Assange, που, εκτός από την πορεία της 22/2/2020, περιλαμβάνουν επίσης (μία ακόμα) διαδήλωση στις 24/2/2020 μπροστά στις φυλακές Μπέλμαρς (όπου κρατείται ο Julian Assange) με συμμετοχή διαδηλωτών από Παρίσι και Βρυξέλλες.