Στην Αθήνα οι Nouvelle Vague στις 13 Σεπτεμβρίου

Η παριζιάνικη μπάντα Nouvelle Vague επιστρέφει στην Αθήνα, στις 13 Σεπτεμβρίου για μια συναυλία στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων.

Μαζί τους η εκρηκτική Liset Alea, ενώ τη βραδιά θα ανοίξει η αυθεντική φωνή του συγκροτήματος, η Melanie Pain παρουσιάζοντας την πρώτη της προσωπική δουλειά. Special guest θα είναι η Olga Kouklaki.

Οι Nouvelle Vague, ξεκίνησαν από το Παρίσι από τους Μarc Collin και Οlivier Libaux. Όταν οι πορείες τους κατέληξαν σε ένα κοινό σημείο αποφάσισαν να φτιάξουν μια κολλεκτίβα καλλιτεχνών, με στόχο να τιμήσουν τα εφηβικά ακούσματά τους.

Στο τελικό αποτέλεσμα συνέβαλαν οκτώ τραγουδίστριες (έξι Γαλλίδες, μια Βραζιλιάνα και μια Νεοϋορκέζα) με υπέροχες φωνές, που έφεραν έναν νέο φρέσκο μουσικό αέρα.

Διατηρώντας το μελωδικό πυρήνα διαχρονικών συνθέσεων πανκ και ποστ πανκ από new wave συγκροτήματα, όπως οι Joy Division, Clash, Dead Kennedys, XTC, Cure, Depeche Mode, και άλλοι, έκαναν επανεκτελέσεις, χρησιμοποιώντας λιτές, ακουστικές ενορχηστρώσεις που παραπέμπουν στην τεχνοτροπία της bossa nova, της τζαζ της δεκαετίας του '50 και την ποπ των 60s.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 22 ευρώ (προπώληση) και στο ταμείο 28 ευρώ.