Σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλούν αύριο οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο "Παναγία"

Υγεία

Σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο κλεισιμο του νοσοκομείου "Παναγία" καλούν για άυριο στις 7:30  οι  εργαζόμενοι του νοσοκομείου. 

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο μετά από κάλεσμα που απηύθυναν σε εργαζόμενους και αλληλέγγυους φορείς, κόμματα και σωματεία εργαζομένων. Παράλληλα έχουν αποφασίσει να παραμείνουν στον τόπο και τον χώρο παροχής της εργασίας τους αντιδρώντας  στην απόφαση της κυβέρνησης με την οποία καταργούνται οργανικές και προσωποπαγείς θέσεις στο νοσοκομείο "Παναγία" (να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά καταργούνται και θέσεις γιατρών) που, όπως τονίζουν," επιτείνουν τα μέτρα της σκληρής και νεοφιλελεύθερης πολιτικής διακυβεύοντας την υγεία των ασθενέστερα οικονομικά κυρίως στρωμάτων". Να σημειωθεί ότι και σήμερα όπως και αύριο οι γιατροί του νοσοκομείου πραγματοποιούν κανονικά τα εξωτερικά τακτικά ιατρεία.

Η μουσική διαμαρτυρία θα λάβει χώρα την Πέμπτη στις 20.30 στο Δημοτικό πάρκο, μπροστά από το νοσοκομείο «Παναγία», με τη συμμετοχή μουσικών δημιουργών και τραγουδιστών της πόλης μας. Στόχος των διοργανωτών είναι να μην χαθούν 200 εξειδικευμένες νοσοκομειακές κλίνες από την ανατολική Θεσσαλονίκη, γι’ αυτό και καλούν τον κόσμο να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.