Σε καραντίνα η κοινότητα Εχίνου στην Ξάνθη-46χρονος νεκρός από την περιοχή

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και καραντίνας από χθες Πέμπτη το απόγευμα η κοινότητα του Εχίνου στη Θράκη, λόγω υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου από τον κορονοϊό. Ένας 46χρονος στρατιωτικός με καταγωγή από την Ξάνθη κατέληξε το τελευταίο 24ωρο ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων από τον ιό σε 23.

Πρόκειται για 46χρονο στρατιωτικό, ανθυπασπιστή του Τεχνικού σώματος προερχόμενο από τους Εθελοντές Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) με καταγωγή από την Ξάνθη, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Ο στρατιωτικός αρχικά είχε πάει στο νοσοκομείο, όπου του συνέστησαν να μείνει σπίτι του. Στη συνέχεια επιδεινώθηκε η κατάσταση του, την Παρασκευή μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και δυστυχώς κατέληξε χθες το βράδυ. Πρόκειται για  το τρίτο θύμα της πανδημίας στην Ελλάδα με ηλικία μεταξύ 40 - 50 ετών και το δεύτερο που δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η κοινότητα του Εχίνου στη Θράκη

Η κοινότητα του Εχίνου στη Θράκη τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και καραντίνας από τις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης, λόγω υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με την ενημέρωση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Χαρδαλιά.

Ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας, ο κος Κώστας Χουβαρδάς απηύθυνε εκκληση να παραμείνουν οι κάτοικοι του Εχίνου στο σπίτι τους και αν εμφανίζουν συμπτώματα να καλέσουν τηλεφωνικά τον ΕΟΔΥ .

Η έκτακτη κατάσταση θα ισχύσει για δύο εβδομάδες, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή της. Στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό εννέα άτομα τις τελευταίες έξι ημέρες και έτσι κρίθηκε ότι ο κίνδυνος για εξάπλωση της νόσου είναι μεγάλος

Αυτό σύμφωνα με τις πληροφορίες έχει προκύψει λόγω του γεγονότος ότι πολλοί κάτοικοι της Ξάνθης επιστρέφουν τις τελευταίες μέρες από το εξωτερικό καθώς απασχολούνταν ως εργάτες σε ναυπηγία και κατασκευαστικά έργα στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και την Γερμανία. Σύμφωνα με τους αρμόδιους του Δήμου Μύκης εκτιμάται ότι το τελευταίο διάστημα επέστρεψαν σταδιακά περίπου 500 άτομα. Στον αριθμό αυτό προστίθενται και οι φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό.

Ο έλεγχος της τήρησης των μέτρων στα Πομακοχώρια της Ξάνθης είναι αρκετά δύσκολος, καθώς η περιοχή είναι ορεινή, απομονωμένη και βρίσκεται μακριά από το κέντρο της πόλης.