Ολοκληρώνεται η απεργία των εργαζομένων στον ΟΤΕ- Την Δευτέρα τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας

Ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή τα μεσάνυχτα, μια σειρά από συνεχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις στον όμιλο ΟΤΕ που ξεκίνησαν στις 21 Δεκεμβρίου, αποτέλεσμα της καλά κρυμμένης πραγματικότητας για κάθε εργαζόμενο στην εταιρεία.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι πρόκειται για μια πραγματικότητα που φέρνει για τους εργαζόμενους απολύσεις, εργασιακή και οικονομική ανασφάλεια, απαξίωση και εκχώρηση εργασιών.

Αύριο Δευτέρα θα γίνει ακόμη μια προσπάθεια από την πλευρά των εργαζομένων στο υπουργείο εργασίας σε τριμερή συνάντηση, με την εκπρόσωπο της εταιρίας και τον νομικό της σύμβουλο για να δοθεί και πάλι η δυνατότητα για το ξεκίνημα μιας συζήτησης, που θα δώσει σε όλους, όπως τονίζουν, το αυτονόητο της εργασιακής μας ύπαρξης.

Για λόγους συμπαράστασης στους συνδικαλιστές στην Αθήνα, οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ θα πραγματοποιήσουν πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 15.00 και παράλληλα θα μεταβούν στο ΥΜΑΘ, στις 14:00 μ.μ., με σκοπό την κατάθεση ψηφίσματος, για τους λόγους που τους οδήγησαν στις πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Επίσης κατά την διάρκεια της πανελλαδικής στάσης εργασίας 12:00 μ.μ. - 15:00 μ.μ. στον όμιλο ΟΤΕ,  με αφορμή την τριμερή συνάντηση στο υπουργείο εργασίας στις 12:30 μ.μ., στην Αθήνα, αποφασίστηκε η παράλληλη συγκέντρωση των εργαζομένων της Θεσσαλονίκης, στο κεντρικό κτήριο του ομίλου ΟΤΕ στην οδό Καρόλου Ντήλ. 33.

Οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ βρίσκονται σε κινητοποιήσεις μετά τις απολύσεις που ανακοίνωσε η διοίκηση της κερδοφόρας εταιρείας διεκδικώντας παράλληλα την υπογραφή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας.