Οι ιδέες δεν εκκενώνονται, ο ΕΚΧ «Σχολείο» θα μείνει- Βίντεο από παρέμβαση στην Αγ. Σοφίας

Με έναν swing χορό, η ομάδα Swing, μία από τις πολλές ομάδες που φιλοξενεί ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος «Σχολείο για τη μάθηση της Ελευθερίας», δείχνει με τον δικό της τρόπο στους περαστικούς στην πλατεία Αγ. Σοφίας ότι οι καταλήψεις είναι οι μοναδικοί χώροι που απομένουν φτιαγμένοι από εμάς για εμάς και τις ανάγκες μας, χώροι όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να συναντηθούν, να δημιουργήσουν, να αλληλεπιδράσουν.

Όπως αναφέρουν σε ενημερωτικό φυλλάδιο που μοίραζαν στον κόσμο το μεσημέρι της Τρίτης «Με τη σημερινή κατάσταση και τις απειλές της κυβέρνησης για εκκενώσεις των καταλήψεων νιώθουμε πιο πολύ από ποτέ την ανάγκη να υπερασπιστούμε αυτόν τον χώρο πο μας προσφέρει τόσα πολλά. Το εγχείρημα αυτό δεν αποτελεί παρά ένα παράδειγμα του πώς θα μπορούσε να οργανωθεί η ζωή σε κάθε γειτονιάς από εμάς τους ίδιους. Μια ανάσα ζωής μέσα στην ασφυκτική -αυταρχική κοινωνία της εκμετάλλευσης»

Απέναντι στις απειλές Χρυσοχοΐδη τα μέλη των ομάδων του Σχολείου απαντούν ότι «θέλουμε να συνεχίσουν να υπάρχουν χώροι που δίνουν χρώμα στην άχρωμη πόλη μας» αναρτώντας πανό στο οποίο αναγραφόταν «Οι ιδέες δεν εκκενώνονται, ο ΕΚΧ Σχολείο θα μείνει».