Νέα αβάντα ΝΔ σε Ιβάν Σαββίδη

"Καλός για το χώρο του ποδοσφαίρου και των επενδύσεων ο Σαββίδης"

Μία συνολική φόρμουλα αποπληρωμής των οφειλών του ΠΑΟΚ παρουσίασε ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, και νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Ορφανός με αφορμή την απαίτηση του Ιβάν Σαββίδη για άμεση ρύθμιση των χρεών του.

Στη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε στον αθλητικό ραδιοσταθμό "Sentra 103.3", ο κ.Ορφανός φανέρωσε ότι συμφωνεί με την πρόταση Σαββίδη, για απαλοιφή προστίμων και προσαυξήσεων του αρχικού χρέους: "Στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας, δυσκολευόμαστε ακόμα και 100 ευρώ να εισπράξουμε από έναν πολίτη. Πρέπει, λοιπόν, να ισχύσει αυτό που λέει κι ο λαός μας: κάλλιο πέντε, και στο χέρι! Αλλά για να επικρατήσει αυτή η λογική, πρέπει να προβλεφθεί ρύθμιση για τουλάχιστον άλλες 30 αθλητικές εταιρίες που έχουν ανάλογες οφειλές. Αν η ρύθμιση αφορά όλες τις ανώνυμες εταιρείες αθλητικού χαρακτήρα, και δεν έχει να κάνει με το ανταγωνισμό τους, αυτό μπορεί να γίνει και μέσα στον επόμενο μήνα. Οι δικές μου πληροφορίες είναι ότι επεξεργάζονται στην κυβέρνηση αυτή την λύση, και θα βρουν μια πρόταση, που θα τεθεί και στην Τρόικα. Με πειράζει, φυσικά, που πρέπει να ρωτάμε και τους ξένους, πριν κάνουμε αυτά που πρέπει να συμβούν, αλλά έχουμε φτάσει πλέον σε αυτό το στάδιο".

Επί δικής του θητείας στο υφυπουργείο Αθλητισμού, το 2007, είχε γίνει μία σχετική ρύθμιση που απέφερε καρπούς: "Τότε ζητούσαμε την άμεση καταβολή του πρωτογενούς χρέους, συν 20% τόκο, σε βάθος δεκαετίας. Στο πρόγραμμα εκείνο εντάχθηκαν 28 εταιρίες, και οι 27 παραμένουν σ'αυτό, πληρώνοντας κανονικά, πλην της Προοδευτικής. Τώρα, επειδή δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε χρήματα σε δέκα χρόνια, προτιμότερο είναι να ισχύει μία ρύθμιση που θα γεμίσει πάραυτα το δημόσιο ταμείο".
Οσον αφορά στο πλάνο ανάπτυξης του ΠΑΟΚ, που παρουσίασε ο Ιβάν Σαββίδης, ο κ.Ορφανός σχολίασε: "Είναι ένα φιλόδοξο πλάνο ενός απαιτητικού ανθρώπου. Κάποια από αυτά που περιέγραψε ο κ. Σαββίδης είναι ορθά, τόσο για το χώρο του ποδοσφαίρου, όσο και για τον χώρο των επενδύσεων. Είμαι υπέρ της δυνατότητας οι προτάσεις του ΠΑΟΚ να γίνουν πραγματικότητα. Θα χρειαστεί, πάντως, να αποφύγει ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ τους... μυστήριους, γνωστούς στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, που πέφτουν δίπλα σε χρηματοδότες, και αλλοιώνουν τις προθέσεις τους".

Πηγή: enet.gr