Η ΕΡΤ3 στο 54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη

Οι σκηνοθέτες, δημοσιογράφοι, εικονολήπτες, το τεχνικό και διοικητικό προσωπικό της Ελεύθερης ΕΡΤ3, φρόντισαν να μείνει πιστή και φέτος η ΕΡΤ3 στο ραντεβού της με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, καλύπτοντας την 54η διοργάνωση με εκτενή ρεπορτάζ και συνεντεύξεις στα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης, της ΕΤ3 και της ΝΕΤ.

Η Ελεύθερη ΕΡΤ3 ήταν παρούσα στην τελετή έναρξης και λήξης του Φεστιβάλ στον κινηματογράφο ΟΛΥΜΠΙΟΝ, στην πλατεία Αριστοτέλους.

Την Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2013, η τηλεοπτική εκπομπή «ALLERT3» με τον Δημήτρη Μακρή και τη Χριστίνα Σιγανίδου, αφιέρωσε τον περισσότερο χρόνο της εκπομπής στη διοργάνωση.

Η ΕΤ3 κάλυψε τις συνεντεύξεις Τύπου του Jim Jarmous και του Αλέξη Αβρανά, ενώ καθημερινά είχε συνεντεύξεις ηθοποιών, σκηνοθετών και παραγωγών, των ταινιών του φεστιβάλ.

Η Έφη Παπαθεοδώρου, πρωταγωνίστρια της ταινίας «Χειμώνας», παραχώρησε μια αποκλειστική συνέντευξη στο δημοσιογράφο της ΕΤ3 Χάρη Αρβανιτίδη, που θα αποτελέσει το θέμα του πρώτου επεισοδίου της νέας εκπομπής «Μιλάμε Ελεύθερα».

Επίσης, πραγματοποιήθηκε μια θεματική τηλεοπτική εκπομπή που παρουσίασε ο δημοσιογράφος Απόστολος Λυκεσάς, με θέμα τις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με καλεσμένους στο στούντιο, τον αρχιτέκτονα Γιώργο Κολιόπουλο, τη σκηνοθέτιδα Κυριακή Μάλαμα, τον κριτικό κινηματογράφου Αλέξη Δερμετζόγλου, τον σκηνοθέτη Κώστα Εφραιμίδη, τον κριτικό κινηματογράφου Στράτο Κερσανίδη και τον παραγωγό Αιμίλιο Μιχαηλίδη.

(Δείτε εδώ την εκπομπή).

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013, στην εκπομπή «ALLERT3» έγινε εκτενής αναφορά στον απολογισμό της διοργάνωσης από τον Αλέξη Δερμετζόγλου, ο οποίος καθημερινά από τη Θεσσαλονίκη κάλυπτε το φεστιβάλ, δίνοντας συνεχείς ανταποκρίσεις στη ΝΕΤ και στα Ραδιόφωνα της ΕΡΤ.

Δεν ήταν όμως μόνο η ΕΡΤ3 παρούσα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου, αλλά συνέβη και το αντίστροφο, όταν μετά την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, οι σκηνοθέτες της ΕΡΤ3 έστειλαν κάλεσμα συμπαράστασης στην Εταιρία Ελλήνων Σκηνοθετών, που αντέδρασε άμεσα καταδικάζοντας την εισβολή.