«Φέρτε πίσω τον γιατρό μας» - Διαμαρτυρία στην 3η και 4η ΥΠΕ ενάντια στη διάλυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης

Με συλλογή 1500 υπογραφών, με συνελεύσεις στη Γερακαρού και στο Βασιλούδι, με παρέμβαση στον δήμαρχο Λαγκαδά, με ανακοίνωση στήριξης από την ΕΝΙΘ, διαδήλωση στο Ζαγκλιβέρι αλλά και με τη σημερινή συγκέντρωση των «Healthworkers-εργαζόμενες/οι στη βιομηχανία της υγείας», γιατρών του Κέντρου Υγείας Ζαγκλιβερίου και κατοίκων των γύρω περιοχών έξω από την 3η και 4η ΥΠΕ, εκδηλώνονται οι διαμαρτυρίες για την διαλυμένη πρωτοβάθμια περίθαλψη.

«Δημόσια υγεία πάντα και παντού» και «Φέρτε πίσω τον γιατρό μας» φωνάζουν δεκάδες ηλικιωμένοι άνθρωποι, κάποιοι εξ αυτών φανερά συγκινημένοι κάνοντας λόγο για τιμωρητική μετακίνηση γιατρού από το Ζαγκλιβέρι στη Θεσσαλονίκη τη στιγμή που οι θέσεις ιατρικού προσωπικού που καλύπτονται είναι μόνο 7 από τις 12 που απαιτούνται. Στο ψήφισμα διαμαρτυρίας των ανοιχων συνελεύσεων αγώνα Βασιλουδίου και Γερακαρούς, μεταξύ άλλων, αναφέρεται:

«Η αντιμετώπιση της επιδημίας δε γίνεται με μετακινήσεις και μπαλώματα. Ας κάνουν προσλήψεις γιατρών στα Νοσοκομεία και ας σταματήσουν να μετακινούν τιμωρητικά αγωνιζόμενους γιατρούς που αντιστέκονται στα σχέδια διάλυσης της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.

Αγωνιζόμαστε για ασφαλείς εφημερίες στο κέντρο υγείας, με δύο Ειδικούς Γιατρούς Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας. Θεωρούμε επικίνδυνη για τη μετάδοση του κορωνοϊού στην περιοχή μας την ευκαιριακή-καθημερινή μετακίνηση Γιατρών αυτών των ειδικοτήτων από τα μεγάλα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης στο κέντρο υγείας.

Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε την άμεση ανάκληση της άδικης αυτής απόφασης και την άμεση επιστροφή του γιατρού στη θέση που ανήκει»