Επικοινωνιακή φιέστα Δανιηλίδη με στιγματισμό της οικογένειας του 35χρονου

Σε μια τουλάχιστον περίεργη διαδικασία προχώρησε σήμερα το πρωί ο δήμος Νεάπολης  - Συκεών στη Θεσσαλονίκη απολυμαίνοντας τους δρόμους και τα πεζοδρόμια της γειτονιάς που διέμενε ο 35χρονος που έχασε χθές τη ζωή του από κορονοϊό.

Πρόκειται για έναν καθαρό στιγματισμό της οικογένειας του 35χρονου που έχασε χθες τη ζωή του από κορονοϊό καθώς το πρωί της Τετάρτης συνεργεία του δήμου Νεάπολης – Συκεών, μαζί με τον δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο και φυσικά τα τηλεοπτικά συνεργεία, βρέθηκαν στη γειτονιά που διαμένει η οικογένεια του άτυχου άνδρα και προχώρησαν σε απολύμανση των δρόμων, των πεζοδρομίων, των κάδων απορριμμάτων, των προσόψεων πολυκατοικιών, ακόμα και των στύλων του ηλεκτροφωτισμού της περιοχής.

Έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο ίδιος ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης σε δηλώσεις του, αφού εξέφρασε τα συλλυπητήρια και τη συμπαράσταση του στην οικογένεια, ως όφειλε, ανέφερε ότι πέρα από την οικοδομή του θανόντος γίνεται απολύμανση σε όλη τη γειτονιά για να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο. Ποιο φαινόμενο δεν μας εξηγεί.

Και συμπλήρωσε μάλιστα ο ίδιος πως «δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, για να μην δημιουργείται κανένας πανικός, απ’ ότι μας έχει πει ο ΕΟΔΥ δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη γειτονιά». Δηλαδή μας λέει ο ίδιος ότι υγειονομικά δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος για τη γειτονιά, και άρα οι απολυμάνσεις έγιναν για τα μάτια του κόσμου, στιγματίζοντας όμως την οικογένεια του ανθρώπου που έχασε τη ζωή του.

Αποκαλυπτική ήταν, όμως, και η δήλωση του αντιδημάρχου Καθαριότητας, Αντώνη Σαουλίδη, ο οποίος δήλωσε πως «κάνουμε το αυτονόητο, καθαρίζουμε και απολυμαίνουμε τη γειτονιά του θανόντος, τον αστικό εξοπλισμό με τον οποίο μπορεί να ήρθε σε επαφή είτε ο ίδιος είτε μέλη της οικογένειας του και γείτονες του. Προσπαθούμε με αυτόν τον τρόπο να αυξήσουμε το αίσθημα ασφάλειας όλων των συμπολιτών μας ούτος ώστε να συνεχίσουν να ζουν τη ζωή τους με όσο το δυνατόν πιο φυσιολογικούς ρυθμούς».

Διερωτόμαστε αν έγιναν αντίστοιχες απολυμάνσεις και στις γειτονιές των υπόλοιπων συμπολιτών μας που έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό, ή αν επελέγη το συγκεκριμένο θύμα επειδή ήταν ένα από τα νεότερα θύματα και πήρε διαστάσεις στα μέσα ενημέρωσης.

Καταλαβαίνουμε ότι μπορεί η καραντίνα να προκάλεσε στους αυτοδιοικητικούς άρχοντες της Θεσσαλονίκης μια στέρηση επικοινωνιακής υπερπροβολής του εαυτού τους, δεν είναι όμως δυνατόν σε μια τόσο δύσκολη συνθήκη για μια οικογένεια που έχασε έναν άνθρωπο της, αλλά και σε μια δύσκολη συνθήκη για όλη την κοινωνία, να προχωρούν σε τέτοιες επικίνδυνες επικοινωνιακές πρακτικές. Διότι είναι πολύ πιθανό στον επόμενο θάνατο από κορονοϊό η οικογένεια του θανόντα να βιώσει ακόμα μεγαλύτερο ρατσισμό και στιγματισμό.