Ελεύθεροι οι συλληφθέντες από την αστυνομική επιχείρηση στην Libertatia

Ελεύθεροι, με εντολή εισαγγελέα, αφέθηκαν οι 13 συλληφθέντες κατά την αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο νεοκλασικό κτίριο της κατάληψης «Libertatia», επί της λεωφόρου Στρατού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί πολιτιστικής κληρονομιάς και δομημένου περιβάλλοντος, όπως επίσης για απείθεια, ενώ από την εισαγγελική Αρχή ορίστηκε δικάσιμος και κατόπιν αφέθηκαν ελεύθεροι.

Της αστυνομικής επιχείρησης προηγήθηκε καταγγελία για τέλεση παράνομων οικοδομικών εργασιών.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωση της η κατάληψη, εκείνη την ώρα βρίσκονταν σε εξέλιξη εργασίες επισκευής της σκεπής του κτιρίου, καθώς τα μέλη της κατάληψης προχωρούν σε αναστύλωση του ιστορικού κτιρίου μετά την εμπρηστική πυρκαγιά που μπήκε από φασιστική ομάδα, το 2018, την ημέρα του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωση της η κατάληψη, την ώρα της αστυνομικής επιχείρησης βρίσκονταν σε εξέλιξη εργασίες επισκευής της σκεπής του κτιρίου, καθώς τα μέλη της κατάληψης προχωρούν σε αναστύλωση του ιστορικού κτιρίου μετά την εμπρηστική πυρκαγιά που μπήκε από φασιστική ομάδα, το 2018, την ημέρα του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό.

Πληροφορίες: ΑΠΕ ΜΠΕ