Εκδικητική αντικατάσταση του προϊσταμένου της ΜΕΘ covid του «Γ. Παπανικολάου» - Διεκδίκησε επιπλέον προσωπικό

Εκδικητική χαρακτηρίζει το Σωματείο Εργαζομένων του «Γ. Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη την αντικατάσταση του προϊσταμένου της Α’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου, η οποία είναι η ΜΕΘ κορονοϊού.

Μάλιστα οι εργαζόμενοι εκφράζουν την εκτίμηση ότι η εν λόγω απόφαση της διοίκησης σχετίζεται με το γεγονός ότι ο εν λόγω γιατρός, που έδωσε την μάχη στην πρώτη φάση της πανδημίας μέχρι και σήμερα, διεκδικεί από τη διοίκηση επιπλέον προσωπικό για να μπορέσει η ΜΕΘ να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της περιόδου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου:

«Πληροφορηθήκαμε ότι επίκειται η αντικατάσταση του Προϊστάμενου της Α’ΜΕΘ, η οποία είναι ΜΕΘ covid.

Απαιτούμε από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου να μην προβεί στην αντικατάσταση αυτή , η οποία βρίσκει αντίθετους –σύσσωμους όλους τους εργαζόμενους .

Είναι απορίας άξιο, γιατί αντικαθίσταται ένας Προϊστάμενος ο οποίος, επιτυχημένα οργάνωσε το τμήμα του στο πρώτο κύμα covid, καθώς επίσης και στις παρούσες αυξημένες ανάγκες

Το Σωματείο θεωρεί ότι αυτό αποτελεί τιμωρία εξαιτίας του γεγονότος ότι ο συνάδελφος ζητούσε προσωπικό για να αντέξει το τμήμα την αυξημένη ζήτηση και οι συνάδελφοι της μονάδας γινόντουσαν «ενοχλητικοί» γιατί έκαναν συνέχεια προτάσεις για τη βελτίωση της λειτουργίας της μονάδας.

Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις της Διοίκησης που στόχο έχουν να κλείσουν τα στόματα των εργαζομένων.

Απαιτούμε τώρα να μην προχωρήσουν στα επικίνδυνα εκδικητικά τους σχέδια και να αφήσουν ήσυχους τους εργαζόμενους να συνεχίσουν το πετυχημένο έργο τους, ένα έργο εξαιρετικό σε περίοδο μεγάλης κρίσης που κατάφεραν μαζί με τον Προϊστάμενο και την Διεύθυνση της Μονάδας οι εργαζόμενοι».