in ,

Δωρεές για την τηλεκπαίδευση από εταιρείες με «κοινωνικές ευαισθησίες»

Δωρεές για την τηλεκπαίδευση από εταιρείες με «κοινωνικές ευαισθησίες»

Έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν τα μεγάλα προβλήματα που προκύπτουν από τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης. Προβλήματα που, παρόλα αυτά, με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες θα ήταν κομμάτι ενός συγκεκριμένου σχεδίου, θα μπορούσαν να λυθούν. Ένα από αυτά είναι ο μεγάλος αριθμός μαθητών που για οικονομικούς λόγους δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτονικά μέσα επικοινωνίας.

Το πρόβλημα αυτό το υπουργείο το «έλυσε», με τη συγκέντρωση δωρεών από μεγάλους ομίλους εταιρειών. Ως άλλα «παγουρίνο» λοιπόν, ηλεκτρονικά μέσα για τη μόρφωση των παιδιών, που θα έπρεπε να παρέχονται από το κράτος, έρχονται ως δώρα από εταιρείες που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ευνοούνται από την κυβέρνηση στην οικονομική τους δραστηριότητά.

Αν αναρωτηθεί κάποιος το πού είναι το κακό, θα απαντήσουμε ότι η εποχή μας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και ως εποχή της αθωότητας, οπότε δικαιούμαστε να είμαστε λίγο πιο πονηρεμένοι. Μας φαίνεται αρκετά οξύμωρο οι ίδιες εταιρείες που θησαυρίζουν χάρη στην κρατική παρέμβαση (καταστροφή περιβάλλοντος, ατμοσφαιρική ρύπανση, φοροαπαλλαγές, φτηνή ενέργεια, μείωση μισθών, απελευθέρωση απολύσεων, αδειοδοτήσεις εξπρές, ιδιωτικοποιήσεις και πρόσφατα επιδοτήσεις πολλών εκατομμυρίων από το ταμείο ανάκαμψης της Ε.Ε.), να έρχονται και να επιδεικνύουν την «κοινωνική προσφορά» τους, σε μια προσπάθεια άφεσης αμαρτιών στα μάτια των φτωχών οικογενειών.

Αρκεί μια γρήγορη ματιά στη λίστα: Ίδρυμα Μποδοσάκη, Μυτιληναίος, Αγγελόπουλοι μέσα σε τόσους ακόμα, ενώ δε θα μπορούσαμε να μη σταθούμε και εκεί που το μάτι μας στάθηκε λίγο περισσότερο.

Στα 20 (!) tablet που δώρισαν τα ΕΛΠΕ, τα οποία ευχόμαστε τουλάχιστον να φροντίσουν από το υπουργείο να μην προορίζονται για τους μαθητές/ μαθήτριες περιοχών της δυτικής Θεσσαλονίκης που υπόκεινται όλη τη δυσοσμία και τη μόλυνση του αέρα που αναπνέουν εξαιτίας της δραστηριότητας της εν λόγω εταιρείας. Αλλά και στα 100 tablet της «Ελληνικός Χρυσός» που είχε καιρό να μας θυμίσει πόσο «κοινωνικά ευαίσθητη και υπεύθυνη» είναι απέναντι στους πληθυσμούς των τόπων που ρημάζει. Οι μαθητές της Χαλκιδικής θα μπορούν να μπαίνουν για τηλεκπαίδευση χάρη στη δωρεά της εταιρείας, την ίδια στιγμή που τα βουνά και οι θαλασσές της περιοχής τους μένουν όμηροι στα χέρια της.

Δίκαιες ανταλλαγές θα πούμε εμείς, για να μη μας πουν κακοπροαίρετους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετά τους νέους φταίνε οι γιατροί – Μια ενορχηστρωμένη επίθεση

Ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών ΕΜΠ καταγγέλλει τη φασιστική εισβολή της αστυνομίας στο Πολυτεχνείο